naslovnaRegija BiračVijesti
Aktuelno

Sofija Savić osvojila bronzu na Evropskoj geografskoj olimpijadi u Beogradu

Lijepe vijesti stižu iz Beograda!

Učenica Sofija Savić koja je predstavljala OŠ „Aleksa Jakšić“ Milići, ali i RS i BiH na Evropskoj geografskoj olimpijadi u Beogradu, osvojila je bronzanu medalju!

“Konkurencija je bila jaka i mogu reći da sam očekivala dobre rezultate. Zadovoljna sam što sam osvojila medalju i tako ostvarila plasman na svjetski nivo takmičenja sledeće godine. Najteži dio takmičenja bio je multimedijalni test i mogu reći da sam njega najlošije uradila a najbolje sam uradila terenski rad. Takođe, veoma sam zadovoljna rezultatima pisanog testa. Zadaci uopšte nisu bili laki, pitanja nisu vezana za gradivo koje radimo u školi i sve je bilo na engleskom jeziku” – kaže Sofija i napominje da je upoznala puno novih prijatelja i stekla neprocjenjivo iskustvo.

Osvajanjem trećeg mjesta, Sofija je obezbijedila plasman na svjetski nivo takmičenja sledeće godine, koje će se održati u Irskoj.

Sofija je jedini predstavnik učenika osnovnih škola iz Republike Srpske i BiH, na pomenutom takmičenju, koje se održava u Beogradu od 24.do 30.juna. Podrška Sofiji na Evropskoj geografskoj olimpijadi je nastavnica geografije u OŠ “Aleksa Jakšić” Milići Svetlana Radić.

Sofija je nedavno završila deveti razred u OŠ “Aleksa Jakšić” u Milićima i nosioc je Vukove diplome.

ČESTITAMO !

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button