Regija BiračSport

Emilija oblači dres Vojvodine 021  

Da se snovi ostvaruju ako vjeruješ u njih, dokazala je i Emilija Milić iz Šekovića.

Ljubav prema košarci, probuđena još u ranom djetinjstvu, dok je ispred porodične kuće pokušavala u koš ubaciti tešku „medicinku“,  nekoliko godina kasnije, sada petnaestogodišnju Emu, vodi u jedan od najboljih košarkaških klubova – novosadsku Vojvodinu 021.

„Iako sam od malih nogu zavoljela ovaj sport, košarku sam ozbiljnije počela trenirati prije pet godina, u šekovićkom KK „Olimp“ . Na jednoj od prijateljskih utakmica upoznala sam i čuvenog vlaseničkog trenera Radovana Radiku Perendića i na njegov poziv, priključila sam se ekipi Vlasenice. Moram priznati da nije bilo baš jednostavno uskladiti školske obaveze sa treninzima u drugom gradu, pa ni putovati bar tri puta sedmično na treninge. Iako je udaljenost između ova dva grada dvadesetak kilometara, nekada mi se putovanje činilo kao vječnost, ali ljubav prema ovom sportu bila je jača od svakog umora“, iskrena je plavokosa djevojčica.

Emilijinu vještinu i spretnost zapazili su i srbijanski stručnjaci, što je rezultiralo pozivom na selektivne treninge.

„Za Vlasenicu sam, nastupajući za pionirsku i kadetsku selekciju, odigrala brojne utakmice, a moju igru zapazili su i treneri iz Košarkaškog saveza Srbije pa sam prije  godinu dana prvi put pozvana i na jedan od treninga za mlađe kategorije, na kome se biraju buduće reprezentativke.“

Nije dugo prošlo do poziva iz novosadskog kluba.

„Nagrada za sav moj rad, trud i odricanja stigla je prije nekoliko mjeseci kada sam dobila poziv da zaigram za mlađe selekcije Vojvodine 021. Iako mi je velika želja bila da zaigram za neki veliki klub, malo sam se dvoumila, jer nije lako sa petnaest godina krenuti u nepoznato, u veliki grad, daleko od  najmilijih. Ipak, uz podršku porodice, posebno oca Slavka, donijela sam odluku koja je za mene najbolja i prije nekoliko dana potpisala sam četvorogodišnji ugovor sa klubom iz Novog Sada. S obzirom na to da sam u junu završila osnovnu školu, tamo ću nastaviti srednjoškolsko obrazovanje, tako da treninzi i prelazak u novu sredinu neće uticati ni na moje školovanje“, zaključila je mlada košarkašica.

Zanimljivo je da je Emilija Milić prva košarkašica iz Šekovića koja će zaigrati za neki veliki srbijanski klub, a vrlo vjerovatno i za neku od mlađih reprezentacija Srbije.

Tekst: T.Golijanin

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button