naslovnaRegija BiračVijesti
Aktuelno

Opština Milići subvencionisaće prevoz učenika osnovne i srednje škole i u školskoj 2023/24.godini

Opština Milići subvencionisaće u iznosu od 25% cijenu mjesečne autobuske karte osnovncima koji do škole putuju više od 4 km a iznos subvencije za učenike srednje škole je 60% – kaže šef Odsjeka za privredu i društvene djelatnosti Milka Todorović.

“Dakle sa 25% subvencionišemo mjesečnu kartu osnovcima a preostali iznos finansira Ministarstvo prosvjete i kulture RS. Subvencija za srednjoškolce je 60% dok će preostali iznos, mahom sufinansirati  prevoznici, tako da bi srednjoškolci trebalo da imaju besplatan prevoz. Ukupan broj učenika osnovne i srednje škole kojima se subvencionira prevoz je oko 230” – kaže Todorovićeva.

Iz budžeta opštine Milići i u školskoj 2023/24. godini biće obezbijeđena sredstva za prevoz socijalno ugroženih učenika i učenika sa posebnim potrebama – napominje Todorovićeva.

„Imamo dio učenika koji koriste javni prevoz a kategorisani su, njima 100% prevoz plaća opština i imamo učenike koji nisu u stanju da koriste javni prevoz, odnosno imaju pratioce, tu se subvencija takođe vrši 100% iz budžeta opštine na nivou cijene mjesečne karte i o tim pravima odlučuje Centar za socijalni rad i dostavlja podatke opštini“ – kaže Todorovićeva i napominje da iznos sredstava koja se izdvajaju na ime prevoza varira u zavisnosti od broja učenika i subvencije Ministarstva.

„Mogu reći da je u školskoj 2022/23. godini na ime prevoza učenika izdvojeno oko 107 000 KM zaključno sa majom. Uglavnom bude to popriličan iznos za školsku godinu“ – kaže šef Odsjeka za privredu i društvene djelatnosti Milka Todorović.

Odluke o prevozu učenika usvojene su na XVI redovnoj sjednici SO Milići.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button