naslovnaRegija Birač

Organizovana volonterska akcija u MZ Cikote

Mjesna zajednica Cikote organizovala je volontersku akciju 25.jula, u okviru koje je uređen putni pojas u naseljima Rašića Gaj – Mršići. Stanje putnog pojasa je bilo izuzetno loše i vozači tokom vožnje nisu imali dobar pregled. Raskresivanjem lokalnog puta povećala se sigurnost odvijanja saobraćaja i smanjena je mogućnost izazivanja saobraćajnih nesreća usljed nepreglednosti lokalnog puta. Ovoj volonterskoj akciji odazvao se veliki broj mještana , a što je najvažnije odazvali su se i mlađi stanovnici MZ Cikote koji ovu tradiciju mogu da nastave.


MZ Cikote iako nije partnerska MZ na projektu „Jačanje uloge MZ u BiH“ koji zajednički finansiraju Vlada Švajcarske i Vlada Švedske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih Nacija (UNDP), u partnerstvu sa opštinom Vlasenica, primjenjuje metodologiju i Viziju razvoja MZ koja je proizašla iz navedenog projekta.

Jedna od aktivnosti koji se navode u Operativnom planu implementacije Vizije razvoja MZ u opštini Vlasenica ,a koji je izrađen u sklopu istog projekta jeste svakako organizacija volonterskih radnih akcija i njihov značaj za jačanje MZ.


Кroz organizovanje volonterskih akcija MZ Cikote ima za cilj da podstaknu građane da aktivnije učestvuju u akcijama od interesa za kvalitetniji život svih stanovnika ove MZ.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button