ističemoRegija Birač

Počinje kamp FK Partizan u Milićima

U Milićima je počeo fudbalski kamp koji realizuje FK Partizan za djecu rođenu od 2009 .do 2016.godine. Promoter kampa, Milivoje Ćirković koji je porijeklom iz Milića, kaže da na kampu učestvuje nešto više od 40-oro djece.

„Da se zahvalim svim roditeljima i deci koji su se odazvali na ovaj kamp kao i ljudima iz opštine Milići koji su učestvovali u organizaciji kampa. Prvi je kamp, teža je malo organizacija ali jako smo zadovoljni odzivom dece i trenerima koji su na usluzi njima. Očekujem da deca budu poslušna, da ispune sve obabeze koje im treneri postave a najbolji će imati priliku da dođu u naš centar u Teleoptik da okušaju sreću. Svima želim sreću!” – kaže Ćirković.

Četrnestogodišnji Sergej Simenuović iz Bijeljine fudbal trenira osam godina i učesnik je kampa.

„Na kampu očekujem da steknem nove drugare, da se zabavim i naučim nešto novo“ – kaže Sergej.

Najveće zasluge što FK Partizan organizuje kamp u Milićima pripadaju Dragiši Mišiću Vučku, predsjedniku Kluba navijača FK Partizan Milići. Mišić je i prije par godina zagovarao ovu ideju. Kaže da mu je srce  danas puno kad vidi da se njegov san ostvaruje.

„Prvi put smo to pokušali 2006.godine ali nije se realizovalo. Nisam odustajao, i evo sad je kamp tu! Naš Klub sam omasovio sa članovima i od 150 došli smo na 350 navijača sa člankom karticom Kluba. Imamo obećanje od načelnika da ćemo dobiti kancelariju za rad Kluba i evo doveli smo školu fudbala našoj djeci.Ona djeca koja imaju talenat svakako će biti zapažena od skauta.

Podršku organizaciji kampa dala  je i lokalna samouprava na čelu sa načelnikom Markom Savićem.

„Mislim da je ovo važan dan i za opštinu Milići i za FK Partizan. Bio nam je cilj da omogućimo djeci koja su talentovana da rade sa trenerima koji su najbolji u svojoj struci i da naprave neki iskorak u svojoj karijeri. Ono što je važno i što je benefit kampa je i boravak učesnika kampa u Milićima, jer će se sigurno povećati i prihodi u turizmu i trgovinskom sektoru. Nadam se da će ovaj kamp postati tradicionalan. Bilo je teško da se organizuje ali evo uspjeli smo!“ – kaže načelnik Savić koji se zahvalio čelnim ljudima iz FK Partizan na saradnji.

Dragan Trailović član upravnog odbora zadužen za kampove, za klubove prijatelja  navijača i za dječiju tribinu ističe da je ovo veliki dan za opštinu Milići i za Partizan.

„Mi kao Klub tradicionalno imamo kamp u Laktašima i na Zaltiboru. Nama je cilj da sledeće godine pokrijemo celu RS, Srbiju i deo Sjeverne Makedonije, da kroz kampove okupimo 1000 djece i da iz naše škole kao najbolje u Evropi prenesemo znanje. U Milićima je na Kampu prisutno 5 trenera i šesti je šef koji će osmisliti program rada“ – kaže Trailović.

Kamp FK Partizan u Milićma traje do 26.jula ove godine, učesnici će imati treninge dva puta dnevno i obezbijeđena im je potrebna oprema.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button