naslovnaRegija BiračVijesti
Aktuelno

Usvojeni Regulacioni planovi Podgora i Podgora2

Odbornici Skupštine opštine Milićiu usvojili su Regulacione planove Podgora i Podgora 2. Pomenutim planovima definisane su djelatnosti koje mogu biti dio poslovne zone regulisane navedenim planovima – kaže načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju u opštini Milići Slaviša Stanković.

„Površina Regulacionog plana Podgora je 10,35 ha, dok je 6,47ha površina Regulacionog plana Podgora 2.  Što se tiče ovih planova, njima je pedviđeno korištenje prostora u okviru poslovno-proizvodne zone i definisane proizvodne djelatnosti koje se mogu „smjestiti“ u proizvodno-poslovne zone. Minimalna površina parcele, koja je predviđena u okviru proizvodno-poslovnih zona je 1500 metara kvadratnih uz mogućnost spajanja dvije ili više parcela u zavisnosti od potreba investitora“ – kaže Stanković i napominje da su Regulacioni planovi Podgora i Podgora 2, doneseni na period od 10 godina (2023-2033).

Navedeni Regulacioni planovi su bili na Javnom uvidu od 10.marta do 10.aprila i u tom periodu nije bilo prispjelih sugestija niti primjedbi a završna Javna rasprava održana je krajem maja.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button