Regija BiračSport

Vlaseničani do titule preko Titograda

Tribine vlaseničkog košarkaškog igrališta bile su premale za sve ljubitelje ulične košarke koji su proteklog vikenda uživali u majstorijama najboljih basketaša iz cijelog regiona. Treći po redu, 3×3 streetball turnir Vlasenica 2023, okupio je u gradu podno Viselca  ekipe iz cijelog regiona.  

U seniorskoj konkurenciji, nagradu od 4 000 KM i pehar namijenjen najboljoj, osvojila je domaća ekipa Vlasenica 3×3, koja je u finalnom meču nadigrala prošlogodišnjeg šampiona, Titograd 3×3, rezultatom 21: 18.  
“Vlaseničani su dokazali da je opravdana tvrdnja da se  najbolja košarka igra u našem gradu, jer je ekipa koju su činili: Aleksandar Lazić, Srđan Tešić, Bojan Lulić i Miloš Milošević, pobjednik ovogodišnjeg turnira. Poslije velike borbe, oni su u finalu savladali ekipu crnogorskih asova Titograd 3×3.  Osvajačima prva dva mjesta nagrade je uručio Miroslav Kraljević, načelnik Vlasenice, koji je i generalni pokrovitelj turnira.  Važno je istaći da se 14 fenomenalnih ekipa iz naše zemlje, Srbije i Crne Gore borilo za titulu najbolje i veoma vrijedne nagrade, a publika je zaista mogla uživati u majstorijama na terenu”, kazao je Dalibor Vidović  iz Organizacionog odbora turnira.  

Vidović je istakao da su najspektakularniji potezi viđeni na takmičenju u zakucavanju, koje je upriličeno u sklopu turnira.

“Naši najbolji basketaši čari ovog sporta pokazali su i u takmičenju u zakucavanju, koje se uvijek pamti po atraktivnim potezima. Pobjednik u zakucavanju bio je ljubimac domaće publike Aleksandar Lazić, kome je pored pehara pripala i novčana nagrada od 100 KM, a drugo i treće mjesto zauzeli su Pavle Jovićević i Velimir Milovanović”.  

Priliku da pokažu svoje znanje dobili su i mlađi basketaši, za koje je bio rezervisan drugi dan turnira.  

“Veliko interesovanje takmičara bilo je i u kategoriji  juniora gdje se takmičilo 14 ekipa. Anin dvor iz Šekovića u sastavu: Velibor Milovanović, Igor Bratić, Bojan Vidaković i Nikola Dragičević je, u finalu, savladao borbenu domaću ekipu Vlasenica 3×3 i, pored pehara, osvojio nagradu od 200 KM. U pionirskoj konkurenciji takmičilo se sedam ekipa, a mješovita muško-ženska ekipa TR Centar koju su činile sestre Mazić, Milica i Marija, Ena Stevanović, Stanojka Vuković i Đorđe Rikić, zauzela je pobjedničko postolje, savladavši momke iz Pala, ekipu Pele. Njima su nagrade uručili naši najbolji košarkaši, Srđan Tešić i Aleksandar Lazić”, sumirao je drugi dan turnira Davor Golijan,   jedan od organizatora.  

Tokom turnira organizovano je i humanitarno šutiranje trojki, a pošto se šutiralo u parovima, najbolji dvojac bili su Bojan Lulić i  Miloš Milošević. Njima je nagradu uručio Rodoljub Stanišić, koji i sam trenira košarku u kolicima. Oko 300 KM, prikupljenih od kotizacije, biće preusmjereno Javnoj kuhinji koja funkcioniše u sklopu Opštinske organizacije Crvenog krsta Vlasenica.

Tekst/foto:T.Golijanin

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button