ističemonaslovnaRegija Birač

Flamenko i rok veče u Milićima

Flamenko i rok veče , upriličeno je u petak u Milićima na Ljetnoj pozorici a nastupila je grupa “Traces of flamenco” iz Valjeva I rok bend iz Milića “IXANI”. Dragan Nikolić profesor, vođa grupe Tragovima flamenka napominje da su specijalni gosti ove grupe bili  kubanski perkusionista Lazaro del Toro Vega te gitaristkinja iz Milića Anđela Mišić.

“Jedan kolaž koji ste mogli da čujete sastavljen je od tradicionalne muzike, najavio sam nekoliko kompozicija od kultnog španskog pjevača Kamarona (El Camaron), koji je preminuiio 1991. godine, ali je ostao kultna ikona u tom domenu. Zatim kompozicije popularne španske grupe Ketama I čuli ste nešto od Kingsa. Izostavili smo nekoliko kompozicija zbog tehničkih uslova I mnogo mi je bilo drago što smo imali priliku da dođemo u Miliće, da uvedemo na jedna vrata Anđelu Mišić, vašu sugrađanku, koja je izuzetno dobar gitarista, koju mi uvodimo u ovaj posao I ona postaje stalni član ovog našeg, za sada sekseta “ – kaže Nikolić i dodaje da “Traces od flamenco” osim njega, čine Cvijetin Trivković bas gitara, Lazaro del Toro Vega, Branko Popović- bubnjevi, Ilija Madžarević vokal i gitara .

Milićanka, Anđela Mišić, koja je završila srednju muzičku školu “Živorad Grbić” u Valjevu i budući je student Akademije umetnosti u Novom Sadu, kaže da je stalni učesnik koncerata koje izvodi bend Tragovima flamenka.

“Bio je ovo flamenko isprepleten sa džezom, tako da je to neka modernija vrsta flamenka. Nastupam sa bendom koliko mogu da postignem uz školske obaveze, jer bend svira muziku koja je drugačija od one za koju se ja školujem” – kaže Anđela .

Flamenko i rok veče

Flamenko i rok veče u Milićima, bila je prilika da publika na Ljetnoj pozornici prvi put čuje i milićki bend IXANI. Frontmen i pjevač grupe Sengor Ristić kaže da grupa postoji pet godina te da su izveli 14 autorskih pjesama.

„Imamo jedan mini-studijski album od šest pjesama. Nismo svirali nigdje, zato što nismo imali vremena. Ovo je bila jedinstvena prilika da izađemo u susret našem drugaru Zoranu Stjepanoviću, organizatoru, da nastupimo. Imamo 14 autorskih pjesama, koje je napisao Ranko Jurošević. Mi smo malo te pjesme obrađivali, dotjerivali , odsvirali i to je to. Bend čine Mladen Marinković – bubnjevi, bas – Darko Jurošević, liv gitara – Stefan Vujadinović  i solo gitara Vladan Trivkvić” – kaže Ristić.

Flamenko i rok veče - IXANI

Flamenko i rok veče u Milićima organizovalo je AD “Komunalno” Milići uz pokroviteljstvo Opštine Milići. Događaj je dio programa manifestacije “Julsko-avgustovski dani kulture I sporta Milići 2023”.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button