ističemonaslovnaRegija Birač

Progressus predstavio javni poziv u Vlasenici

Fondacija za održivi razvoj Progressus“ predstavila je prošle sedmice u Vlasenici poljoprivrednicma Javni poziv za nabavku mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje. Igor Požgaj iz “Progressus” fondacije navodi da Fondacija dodjeljuje do 70% subvencije poljoprivrednim porizvođačima odnosno od 2500 do 25 000 eura.

Progressus

“Prijava na javni poziv traje do 14.oktobra 2023. godine. Mogu se prijaviti registrovani poljoprivredni proizvođači sa prebivalištem/sjedištem u Republici Srpskoj i Brčko distriktu a dodatne informacije mogu se dobiti na br.tel.+387 51 264 820 ili putem mejla info@forsrpska.org, kao i na sajtu www.forsrpska.org” – kaže Požgaj.

Ljiljana Savinović, šef kabineta načelnika Opštine Vlasenica, zadovoljna je odzivom vlaseničkih poljoprivrednika koji su pokazali interesovanje za Javni poziv.

Progressus

„Dugogodišnja podrška koju pruža Opština Vlasenica poljoprivrednicima, kroz brojne podsticaje, rezultirala je velikim odzivom građana danas, a to znači da smo međusobnom saradnjom animirali ljude da se bave poljoprivrednom proizvodnjom, uopšte, i da smo ih podstakli da se bave poljoprivredom sa željom da svoje rad podignu na jedan viši stepen sa akcentom na proširenju kapaciteta“ – istakla je Savinovićeva.

Alija Patković iz vlaseničkog naselja Drum, kaže da bi trebalo više ovakvih prezentacija organizovati,kako bi poljopirvrednici iz prve ruke dobili informacije.

Progressus

“Dopala mi se ponuda kao i većini danas prisutnih poljoprivrednika. Zainteresovan sam za nabavku, imam katalog, pa vidjeću sa ukućanima šta i kako dalje” – kaže Patković.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za nabavku mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje, ističe 14.oktobra a dodatne informacije mogu se dobiti na web stranici www.forsrpska.org

Fondacija za održivi razvoj „Progressus”

Fondacija za održivi razvoj „Progressus“ je neprofitna organizacija za podršku održivom razvoju u Republici Srpskoj. Fondacija je osnovana s ciljem savjetodavne, operativne, logističke i finansijske pomoći mikro, malim i srednjim preduzećima i samostalnim preduzetnicima u njihovim razvojnim planovima, te s ciljem promocije i podrške preduzetništvu u Republici Srpskoj.

MISIJA I VIZIJA

Misija Fondacije je da istraživanjem tržišta i strateškim planiranjem, kontinuiranom komunikacijom i radom s razvojno orijentisanim privrednim subjektima iz domena malog i srednjeg preduzetništva koji posluju u skladu s objektivnim uslovima tržišta, visokim profesionalnim standardima i poslovnom etikom, te ekonomskom saradnjom s kredibilnim partnerima na regionalnom nivou osmisli i provodi odgovarajuće programe podrške realnoj privredi Republike Srpske.
 
Vizija Fondacije je stvaranje regionalne i međunarodne mreže savjetodavne, operativne, logističke i finansijske podrške održivom razvoju Republike Srpske, na vrijednosnim načelima objektivnosti i poštovanja privredne realnosti u istraživanju, progresivnosti i posvećenosti razvoju u planiranju, te savremenosti i transparentnosti u organizaciji djelovanja i svakodnevnom radu.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button