ističemonaslovnaRegija Birač

Vrtić u Milićima radnu godinu počinje sa 111 djece

Vrtić u Milićima počeo je sa radom 14.avgusta a u novu radnu godinu u ovu predškolsku ustanovu upisano je 111 djece –  potvrđuje direktorica predškolske ustanove “Poletarac” Milići Ljubinka Savić.

„Počeli smo sa radom 14.avgusta i u ovom mesecu u vrtić primamo 45 dece, tako da ćemo u novoj radnoj godini imati 111 upisane dece. Oni su raspoređeni trenutno u četiri grupe jer još nije urađena peta prostorija, namenjena još jednoj grupi“ – napominje direktorica Savić.

vrtić - roditeljski

Savićeva dodaje da je zajednički roditeljski sastanak zakazan za srijedu, 06.septembar.

“Roditeljski sastanak će biti održan u prostorijama vrtića sa početkom u 18:00 časova i koristim priliku da i ovim putem obavestim i pozovem roditelje da dođu na sastanak” – kaže direktorica predškolske ustanove “Poletarac” Milići Ljubinka Savić.

U odnosu na prethodnu, u novu  radnu godinu u milićkom obdaništu “Poletarac” je upisano sedmoro djece više.

vrtić - stolarija

Unazad dvije godine raste interesovanje roditelja za upis djece u predškolsku ustanovu “Poletarac” u Milićima, pa je iz budžeta opštine Milići finansirana nabavka opreme (kreveti,tanjiri,posteljina,mašina…), negdje oko 5000 KM, kako bi se stvorili uslovi za boravak većeg broja djece u obdaništu.

Objekat je 2004.godine u cjelosti renoviran a zahvaljujući UNICEF-u, većim dijelom je i namještaj obnovljen – zamijenjeni itisoni u svim sobama, komode, ormari za krevetiće, stolovi i stolice za vaspitače, pult za povijanje, stolice za djecu, opremljena kancelarija direktora. Prije tri godine zamijenjena je vanjska stolarija, a radove u iznosu od 30 000 KM, finansirala je Vlada Republike Srpske.

U planu je i dalje ulaganje u obdanište “Poletarac” u Milićima. Preko projekta energetske efikasnosti koji realizuje UNDP , opština Milići je između ostalog uvrstila i obdanište, gdje se planira proširenje prostora i poboljšanje izolacije. Memorandum o razumijevanju između UNDP-a i opštine Milići o realizaciji ovog i još tri projekta, potpisan je u julu ove godine a realizacija prvih projekata se očekuje do kraja godine.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button