ističemonaslovnaRegija BiračSport

Fudbalski savez BiH obećao pomoć FK Vlasenica 

Fudbalski savez BiH daće podršku FK Vlasenica u narednom periodu – izjavio je predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković, koji je posjetio je opštinu Vlasenica. Na sastanku sa načelnikom opštine Vlasenica Miroslavom Kraljevićem je bilo riječi o ulaganju u infrastrukturu, kako bi bili stvoreni što bolji uslovi za fudbal. Kraljević koji je i predsjednik FK Vlasenica kaže da je želja kako lokalne uprave tako i kluba da omogući za oko 200 mladih fudbalera odlične uslove za bavljenje ovim sportom.

fudbalski - sastanak

„Poenta je da ovu mladost ove mlade ljude zadržimo na ovom prostoru bar dok ne porastu. Želimo da naš stadion i klub idu naprijed i da kad sledeći put predsjednik Fudvalskog saveza dođe u Vlasenicu imamo čime da se pohvalimo. U proteklom periodu smo sanirali dio službenih prostorija, prostor oko stadiona…i to smo predočili gospodinu Zeljkoviću. Želimo da sve promijenimo na bolje, jer Vlasenica je grad sporta, grad mladosti.U perspektivi je da, stavljanjem u funkciju ski-centra Igrišta formiramo kamp koji će biti prepoznatljiv u RS. Ja sam uvjeren da ćemo u narednih par godina izgled ovog stadiona promijeniti a u planu je i izgradnja sportske dvorane na malom pomoćnom igralištu” – izjavio je nakon sastanka predsjednik FK Vlasenica i načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

fudbalski - stadion FK Vlasenica

Predsjednik FS BiH Vico Zeljković izjavio je da je Fudbalski klub Vlasenica primjer kako klub treba da se organizuje i dodao da će u narednom periodu biti sačinjen paket mjera koje će omogućiti da se uslovi za bavljenje fudbalom u Vlasenici poboljšaju.

“Fudbalski klub Vlasenica je primjer kako klub treba da se organizuje. Ono što sam vidio danas je da je urađeno puno stvari a mi ćemo u narednim danima napraviti jedan “paket” mjera kako i šta treba uraditi. Plan je da se uredi teren sa vjestačkom travom, postave reflektori, urede svlačionice. Mi ćemo se potruditi da sa opštinom Vlasenica i drugim donatorima realizujemo zacrtane planove. Hvala im što se trude kada je u pitanju fudbal u RS” – izjavio je Zeljković.

Mladen Majstorović kapiten seniora FK Vlasenica napominje da su uslovi za rad bolji u odnosu na prethodni period i naglašava važnost ulaganja u sport.

„Sezonu smo započeli na jedan fantastičan način, kako mi seniori tako i ostale takmičarske kategorije što je veoma dobro. Suština ovog našeg kluba jeste da animiramo djecu da dođu na stadion i bave se fudbalom. Uslovi su solidni, imamo dobru saradnju sa opštinom koja je naš najveći finansijer uz određene privatne sponzore. Poslednjih godina od kako je načelnik na čelu kluba uslovi su znatno bolji” – kaže Majstorović.

fudbalski - Božidar Kurtuma

Predsjednik Skupštine FK Vlasenica Božidar Kurtuma ističe da se trenutno izvode radovi na uređenju službenih prostorija.

“U toku su radovi na postavljanu pločica, rigipsa i drugi unutrašnji radovi a prethodno smo zamijenili krovni pokrivač“ – kaže Kurtuma i podsjeća da klub ima 200 članova, raspoređenih u nekoliko kategorija -od škole fudbala, preko pionira, kadeta, seniorskog tima, A-tima i veterana.

fudbalski - Vico Zeljković

Tokom posjete Vlasenici, predsjednik FS BiH Vico Zeljković je poklonio FK Vlasenica nekoliko lopti i najavio da će najmlađi u narednom periodu biti obradovani dresovima.

FK Vlasenica takmiči se u Drugoj ligi RS – grupa Istok.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button