ističemonaslovnaRegija Birač

Likovna kolonija “Birač” održava se u Vlasenici

Likovna kolonija “Birač”, u svom devetnaestom sazivu, počela je juče u Vlasenici i okupila likovne umjetnike regije Birač, Vrbasa, Paraga, Bačke Palanke, Petrovaradina, Bačkog Jarka, Novih Кozaraca, Subotice i drugih krajeva. Direktor Likovne kolonije „Birač“Cvijetin Milaković ne krije zadovoljstvo i radost povodom devetnaestog okupljanja.

“Desotoro umjetnika će uživati u vlaseničkom ambijentu tri dana i očekujemo da prirodu i znamenitosti Vlasenice prenesu na platno” – kaže Milaković.

likovna kolonija - Vlasenica

Dragan Simić Beli, predsjednik je Udruženja „Atelje 05“ iz Vrbasa kaže da drugi put učestvuje na likovnoj koloniji u Vlasenici. „Jako mi je lepo, ja sam ovde emotivan, puno mi je srce. Radim najviše crteže a na kolinijama radim akril i ulje. Najviše slikam motive izmeđe stvarnosti i mašte. Radio sam verovatno blizu 1000 ptica i sve su različite – liče na ptice ali nisu ptice. Bitno je da djelo ima dušu a svako gleda svojim očima“ – kaže Simić.

Likovna kolonija se održava pod pokroviteljstvom Opštine Vlasenica i JU „Кulturni centar“ Vlasenica a povodom Dana i slave opštine Vlasenica, Male Gospojine – kaže šef kabinet načelnika opštine Vlasenica Ljiljana Savinović.

„Raduje nas što i ove godine imamo priliku da ugostimo umjetnike. Naša opština uvažava i poštuje svaki vid umjetničkog stvaralaštva. Tako je i ovaj put. Slike koje nastanu tokom kolonije biće izložene građanima te će naši sugrađani imati priliku da se upoznaju sa pomenutim stvaralaštvom u prostorijama JU „Кulturni centar“ Vlasenica, a kasnije, te slike, ćemo rado poklanjati našim dragim gostima, delegacijama, zvaničnicima kao suvenir koji će ih podsjećati na naš grad” – kaže Savinovićeva.

Bojana Bošković v.d. direktora JU „Кulturni centar“ vjeruje da će boravak u Vlasenici i ovaj put za likovne stvaraoce biti inspirativan.

„Pejzaži naše Vlasenice su neiscrpna inspiracija. Cilj je da se prikažu sve ljepote našeg grada i okoline, da se afirmiše likovna umjetnost i da se Vlasenica prepoznaje kao kulturna destinacija“ – navela je Boškovićeva.

19. Saziv likovne kolonije „Birač“ Vlasenica, održava se od 18. do 20. septembra.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button