naslovnaRegija Birač

Crveni krst u Milićima predavanjima obilježio Dječiju nedjelju

Povodom “Dječije nedjelje”, milićki Crveni krst organizovao je druženje sa učenicima prvog razreda OŠ “Aleksa Jakšić” Milići. Volonterke Nevena Mirović i Taša Stanković i sekretar OO CK Milići Jovana Petković, prvačićima su podijelile letke, na kojima piše koja prava imaju djeca a objašnjeno im je i čime se bavi Crveni krst – kaže Jovana Petković sekretar milićkog Crvenog krsta.

crveni krst - dječija nedjelja Milići

“Na ovaj način smo željeli da djeci posvetimo posebnu pažnju jer oni su naša budućnost u koju trebamo stalno da ulažemo” – kaže Petkovićeva.

Prvačići sa kojima smo razgovarali kažu da im je druženje bilo zanimljivo.

“Razgovarali smo o drugarstvu i bojili smo gusjenicu” – kaže Nataša Lalović, prvi razred.

Radina kaže su joj zelena i roze boja omiljene. “I u ovim bojama ću da obojim gusenicu” – kaže Radina.

I njihovoj drugarici Emiliji drago je što su imali priliku da danas boje.

Osim druženja sa prvačićima, OO CK Milići, narednog dana je organizovala predavanje za učenike šestog i sedmog razreda na temu “Bolesti zavisnosti”. Predavanje je održala volonterka OO CK Milići, Ljubica Savić ,učenica devetog razreda OŠ “Aleksa Jakšić”.

“Smatram da je ovo tema o kojoj stalno treba da govorimo jer koliko god da pričamo o tome nikada nije dovoljno” – kaže Ljubica i dodaje da je godinu dana volonter CK. “Ono što me motivisalo da postanem volonter CK jeste način na koji fukncioniše ova organizacija. Ovdje ljudi zajedno funkckonišu i sve se radi zajednički. Ove godine sam imala priliku da pohađam petodnevni kamp CK i toplo bih preporučila svima da se prijave za naki naredni kamp” – kaže Ljubica.

Učenici kažu da im je pradavanje bilo korisno. Nikolija Savić je kao bolest zavisnot prepoznala pušenje cigareta. “To je jako loše. Ova prezentacija nam je pomogla da to ne treba da radimo već da se bavimo sportom” – kaže Nikolja, koja trenira košarku.

NJena drugarica Lena Vasiljević ističe da i alkohol spada u grupu bolesti zavisnosti. “Alkohol je jako štetan za organizam i moja poruka vršnjacima je da ne treba da piju” – kaže Lena.

Još ćemo podsjetiti da su učenici prvog razreda imali priliku i da posjete sportske terene u Supač Polju.Sa učiteljicama Vesnom Žugić i Marijanom Popović Trivković, posjetili su fudbalski teren gdje ih je dočekao predsjednik Sportskog društva Milići Predrag Sušić.

“Veliko mi je zadovoljstvo da im pokažem čime raspolaže Sportsko društvo Milići i koji klubovi postoje u okviru Sportskog društva” – kaže Sušić.

Učenici kažu da im se sviđa fudbalski teren a naši sagovornici već su aktivni sportisti. “Meni se obdje jako sviđa, ima mnogo lopti…” kaže Svetoslav Vidović koji trenira košarku.

Dunja Zekić ima šest godina. “Treniram karate. Uskoro ću dobiti bijeli pojas” – kaže Dunja.

Povodom Dječije nedjelje, Savjet učenika OŠ “Aleksa Jakšić” Milići, uradio je pano.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button