BiHističemo

ReLOaD2: Besplatne certificirane obuke za mlade u BiH uz finansijsku podršku Evropske unije

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD2) kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) poziva mlade osobe da se prijave na besplatni program neformalnog obrazovanja iz oblasti „Oglašavanje, Marketing i Mediji“ koji sprovodi Link Group d.o.o. / Business Academy.

Ova obuka, u trajanju od šest mjeseci, je namijenjena osobama koje žele promijeniti svoju karijeru, proširiti postojeće znanje ili naučiti nešto potpuno novo kroz naprednu i dinamičnu obuku. Cilj ovog programa je omogućiti mladim ljudima da steknu savremene marketinške vještine, uključujući kreiranje marketinških strategija, digitalni marketing, društvene medije, SWOT analizu, promociju i drugo. Pored kriterija koji su navedeni, potrebno je da učesnici/ce imaju prebivalište na području jedne od 13 partnerskih gradova/općina/opština projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD2: Bihać, Centar Sarajevo, Gacko, Goražde, Grad Istočno Sarajevo, Gradiška, Mostar, Novo Sarajevo, Prijedor, Prozor-Rama, Rudo, Ugljevik i Vitez.

Obuke su namjenjene za mlade osobe od 18 do 35 godina, a koje su nezaposlene, studenti/ice završnih godina prvog ili drugog ciklusa studija ili zaposlene mlade osobe koje mogu osigurati redovno prisustvo na obukama. Nakon što se provede konkursna procedura, Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD2) projekat će obaviti intervju sa prijavljenim kandidatima.  

Polaznici/ce se prijavljuju putem online prijavnog obrasca, uz koji je potrebno priložiti i dodatnu dokumentaciju.

Više detalja o Regionalnom programu lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu možete pronaći na linku.

Ovaj poziv za prijave ostaje otvoren najkasnije do 10. novembra 2023. do 15:00 sati, a za sva dodatna pitanja, potrebno je poslati mail na registry.ba@undp.org sa naznakom “Besplatne certificirane obuke – Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD2) projekat.

VAŽNA NAPOMENA

Prednost prilikom izbora učesnika/ca imaju nezaposlene mlade osobe koje se vode na evidenciji službi/zavoda za zapošljavanje a nakon toga studenti/ce i zaposlene mlade osobe. Prednost u svakoj od kategorija će imati osobe sa invaliditetom. 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button