top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 10 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas84
mod_vvisit_counterJuče677
mod_vvisit_counterOve sedmice84
mod_vvisit_counterProšla sedmica4500
mod_vvisit_counterOvaj mjesec4279
mod_vvisit_counterProšli mjesec21224
mod_vvisit_counterUkupno1551713
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Humanitarna akcija "Trojka iz bloka" 16. jula u Vlasenici PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 01 mart 2016 12:30

alt
alt

alt
Vlasenica - Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" organizovaće u julu, tokom "Petrovdanskih dana" u Vlasenici, projekat pod nazivom „Trojka iz Bloka“ s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć višečlanim porodicama na području opštine Vlasenica. Stefan Koprivica član UO humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" u Austriji kaže da se ovaj veliki projekat realizuje u saradnji sa Svetosavskom omladinskom zajednicom Vlasenica, omladinskom organizacijom "Birač" i savjetom učenika SŠC "Milorad Vlačić".

"Projekat će biti ralizovan tako što će učesnici donirati simboličan novčani iznos, platiće to učešće i šutaćemo trojke. Biće obezbjeđene nagrade za najbolje ali želim naglasiti da ovdje nije bitan pobjednik već druženje kao i da se prikupe novčana sredstva za pomoć ugroženim porodicama. Inače, to je i misija organizacije Srbi za Srbe, da pomaže višečlane porodice. Prvo se krenulo na Kosovu i Metohiji trenutno se radi u Krajini a sada i u RS" - kaže Koprivica i dodaje da će program voditi članovi rep grupe "THC la Familija" koji će imati i svoj nastup u okviru programa.

Humanitarna akcija ovog tipa tek drugi put se organizuje u Republici Srpskoj. Prošle godine domaćin su bile Pale.  "I ovom prilikom pozivam građane opštine Vlasenica i komšijskih opština da dođu i da podrže ovu humanu aktivnost" - kaže Koprivica i dodaje da je već jedna višečlana porodica iz Vlasenice zatražila pomoć, tako da će sredstva prikupljena na ovaj način biti usmjerena za pomoć ovoj porodici, koja je samo jedna u nizu onih kojima je pomoć potrebna.

Umjetnički rukovodilac KUD-a "Sv Sava" Slaviša Pejanović, napominje da će 16. jula na dan održavanja manifestacije, biti organizovana i prodaja propagandnog materijala, poput majica i drugih stvari. "Bitno je napomenuti da porodice neće dobiti novac kao pomoć, da ne bi bilo zloupotrebe, već će , primjera radi, ako izraze želju da im treba ogrjevno drvo to i dobiti" - kaže Pejanović.

Humanitarna akcija "Trojka iz Bloka" u Vlasenici će biti održana u okviru "Petrovdanskih dana kulture i sporta" , 16. jula.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom