top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 145 gostiju i 1 član na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas346
mod_vvisit_counterJuče381
mod_vvisit_counterOve sedmice727
mod_vvisit_counterProšla sedmica5084
mod_vvisit_counterOvaj mjesec12301
mod_vvisit_counterProšli mjesec21772
mod_vvisit_counterUkupno938669
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Prošle sedmice novi načelnik preuzeo dužnost PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 14 novembar 2016 12:45

Vlasenica - Novoizabrani načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević prošle sedmice je zvanično

alt
alt

alt
preuzeo dužnost od dosadašnjeg načelnika Dragoslava Todorovića. Postupak primopredaje, koji je obavljen u prisustvu članova opštinske Komisije za primopredaju, protekao je bez problema i u skladu sa predviđenom procedurom. Kraljević je najavio da će se konstitutivna sjednica Skupštine opštine Vlasenica održati krajem ove sedmice. 

Dragoslav Todorović, koji je funkciju načelnika obavljao kao kadar SDS-a, nakon što je predao funkciju novom načelniku, rekao je da je zadovoljan činjenicom da su u proteklom četvorogodišnjem mandatu značajno umanjene finansijske obaveze opštine Vlasenica.
"Ono zbog čega mi je savjest čista i što mi je, na kraju krajeva, satisfakcija, je da sam onog dana, kada sam izvršio primopredaju sa dotadašnjim načelnikom Vlasenice, 19. novembra 2012. godine, zadužio 3.550.000 KM obaveza, a danas ostavljam gospodinu Kraljeviću 2.632.000 KM. To je milion maraka manje obaveza, što govori da sam se ponašao domaćinski u upravljanju ovom opštinom" rekao je Todorović.

Novi načelnik Miroslav Kraljević, kandidat SNSD-a na proteklim izborima, izjavio je da u ovom trenutku ne može da komentariše tvrdnje bivšeg načelnika o finansijskoj situciji u lokalnoj upravi. 
"Narednih dana, kada prikupim sve relevantne podatke i do tančina budem sagledao stanje o finansijskom i svakom drugom poslovanju opštine Vlasenica, javnost će biti informisana o situaciji u lokalnoj upravi. Mi ćemo, u skladu sa zakonom, vrlo brzo pozvati reviziju i zatražiti da se uradi sve što je neophodno da bi vidjeli pravo stanje, da bi znali čime raspolažemo i koja sredstva imamo", rekao je Kraljević i najvio da će se konstitutivna sjednica Skupštine opštine Vlasenica održati krajem ove  sedmice. "Ne želimo da gubimo nijedan dan. Mislim da je Vlasenica uhvatila posljednji voz na ovim lokalnim izborima. Ovdje su svi pokazatelji negativni i došlo je vrijeme da se zaustavi taj sunovrat" rekao je Kraljević. "Prvi zadatak nove vlasti biće priprema budžeta za narednu godinu, u kojem će biti ukalkulisano i nekoliko značajnih projekata", kaže Kraljević .
Završetak kompletne urbanističko-planske dokumentacije i izgradnja industrijske zone jesu prioritetni ciljevi.
On najavljuje da je u narednoj godini planirana izgradnja zgrade policijske stanice i izgradnja vatrogasnog doma, čime će biti riješen problem smještaja lokalne Vatrogasne jedinice, te poslovna zgrada komunalnih preduzeća, koja djeluju u toj opštini.
Planirana su i značajna ulaganja u razvoj komunalne i putne infrastrukture u Vlasenici te do najudaljenijih sela.
On je dodao da će SNSD u budućoj Skupštini opštine Vlasenica imati komotnu skupštinsku većinu.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 14 novembar 2016 13:07
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom