top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 144 gostiju i 1 član na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas346
mod_vvisit_counterJuče381
mod_vvisit_counterOve sedmice727
mod_vvisit_counterProšla sedmica5084
mod_vvisit_counterOvaj mjesec12301
mod_vvisit_counterProšli mjesec21772
mod_vvisit_counterUkupno938669
Baner
Baner
Baner

Milići : Srednjoškolci, najbolji u debati u BiH PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 23 decembar 2016 13:26

altMilići - Učenici SŠC "Milutin Milanković" iz Milića prvaci su BiH u debati. Članovi debatnog kluba škole osvojili su prvo mjesto na saveznom takmičenju koje je održano u Sarajevu 21. decembra u zgradi Parlamenta . Konkurencija je bila oštra i jaka ali članovi kluba 3M iz Milića, pokazali su da su najbolji - kaže koordinator debatnog tima profestor Vojkan Mujičić.

"Teme na koje su deca debatovala tiču se stvarnog života. Neke od tema su : treba dopustiti roditeljima da školuju decu kod kuće, vršnjačko nasilje treba novčano kažnjavati, treba postaviti kamere u svim školama, tinejdžerima treba zabraniti izlazak nakon 23 sata, zatvorenicima treba zabraniti da glasaju na izborima, engleski jezik i infromatiku treba uvesti u prvi razred osnovne škole, odlazak u pozorište ili bisokop treba organizovati najmanje četiri puta u toku školske godine i druge teme" - kaže profesor Mujičić.

"Na ove i slične teme, milićki gimnazijalci iz IV1  : Uroš Kretija, Teodora Pivljanin, Tijana Smiljanić, Jelena Kandić i Sandra Kazimirović, te iz IV 2 : Sunčica Đukanović, Aleksandar Joksimović, Milica Kovačević, Snežana Dukić i Valentina Cvetković, su pokazali svoje umijeće u debati kao obliku verbalne komunikacije u kojem sagovornici imaju suprotna ili drugačija mišljenja o istom pitanju" - kaže koordinator debatnog tima profesor Mujičić i objašnjava princip prema kojem je organizovano takmičenje u Sarajevu . "Nakon žrijebanja ekipa, odredi se koja ekipa zastupa afirmativni a koja negacijski stav prema temi i takmičenje s odvija u nekoliko faza. Pripreme traju 3 minuta a samo debatiranje 5,6 i 7 minuta. Tročlani žiri sastavljen od vrhunskih komunikologa, sociologa i pravnika, prati debatu i ocenjuje kulturu dijaloga, vrstu i težinu argumenata, način prezentacije argumenata, stav i govor tela"  - ističe Mujičić.

Na takmičenju u debati učestvovali su srednjoškolci iz Breze, Olova, Zenice, Istočne Ilidže, Foče , Sarajeva, Visokog, Hadžića, Travnika , Lukavca i Ilijaša odnosno 16 ekipa iz oba BeHa entiteta.

Takmičenja u debati organizovano je pod Visokim pokroviteljstvom ambasade Češke Republike u BiH u saradnji sa Međunarodnom organizacijom "Agora".

Poslednje ažurirano petak, 23 decembar 2016 15:29
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom