top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 104 gostiju i 1 član na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas338
mod_vvisit_counterJuče381
mod_vvisit_counterOve sedmice719
mod_vvisit_counterProšla sedmica5084
mod_vvisit_counterOvaj mjesec12293
mod_vvisit_counterProšli mjesec21772
mod_vvisit_counterUkupno938661
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Osnovcima održana edukativna predavanja "Zloupotrebe na društvenim mrežama" PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
nedelja, 26 mart 2017 16:33

altVlasenica - Vlasenički osnovci , učenici sedmih i devetih razreda, prisustvovali su predavanju na temu “Društvene mreže i internet - zloupotrebe na društvenim mrežama” koje je organizovano u saradnji sa Policijskom stanicom (PS) Vlasenica. Cilj predavanja je podizanje svijesti o opasnostima koje vrebaju na društvenim mrežama, ali i informisanje mladih o tome šta treba da preduzmu, odnosno kome treba i na koji način da se obrate za pomoć, ukoliko se susretnu sa istim kaže pedagog u vlaseničkoj osnovnoj školi Spomenka Savinović.

"Predavanje je svakako značajno. Smatram da je neophodno kako učenicima tako i roditeljima i nama nastavnicma. Nedavno sam došla do podatka da je moguće provjeriti koliko vremena Vaše dijete provodi na internetu, s kim se dopisuje .... što je jako korisna informacija koju dobijete na ovakvim i sličnim predavanjima" - kaže Savinovićeva.

Učenici kažu da najčeće koriste društvene mreže i internet stranice sa muzčkim sadržajem i smatraju da se odgovorno ponašaju pri korištenju interneta. "Ja gledam Youtube i koristim Facebook i ni sam do sada imao neprijatnosti " - kaže Siniša.

Ana ističe da internet uglavnom koristi kako bi naučila nešto novo. "Internet koristim oko pola sata dnevno i to mi je dovoljno" - kaže Ana.

Najavljeno je da će u narednom periodu biti održane edukacije i za roditelje, jer ukoliko se ne bude djelovalo preventivno, zloupotreba interneta, a naročito društvenih mreža, predstavljaće veliki problem u budućnosti.

Edukativna predavanja su dio zajedničkog programa Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Ministarstva prosvjete i kulture RS.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom