top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 134 gostiju i 1 član na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas344
mod_vvisit_counterJuče381
mod_vvisit_counterOve sedmice725
mod_vvisit_counterProšla sedmica5084
mod_vvisit_counterOvaj mjesec12299
mod_vvisit_counterProšli mjesec21772
mod_vvisit_counterUkupno938667
Baner
Baner
Baner

Počinje kampanja "Retro je in! Vozi naprijed, pogledaj nazad!" PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 07 april 2017 11:53

alt
alt

alt
AMS RS i auto moto društava, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, u periodu od 10. do 24. aprila 2017. godine provodiće preventivnu aktivnost, kampanju, pod nazivom "Retro je in! Vozi naprijed, pogledaj nazad!“

U toku 2016. godini u saobraćajnim nezgodama na putevima u Republici Srpskoj smrtno je stradalo 8 vozača motocikla i mopeda, 63 je zadobilo teške tjelesne povrede, a 108 je zadobilo lake tjelesne povrede. U saobraćajnim nezgodama u kojim učestvuju vozači motocikla i mopeda, pored vozača motocikla i mopeda, često stradaju i putnici koji se prevoze sa njima, na motociklu ili mopedu.
Cilj provođenja kampanje "Retro je in! Vozi naprijed, pogledaj nazad!“ jeste povećanje bezbjednosti vozača motocikla i mopeda u saobraćaju, odnosno smanjenje broja poginulih i teško povrijeđenih motociklista i mopedista, kao i lica koja se prevoze sa njima, u saobraćajnim nezgodama na putevima Republike Srpske. Kampanjom će se pokušati uticati na promjenu negativnih stavova i ponašanja kod vozača motocikla i mopeda, kao i kod ostalih vozača motornih vozila, a podržavaće se ponašanje u skladu sa pravilima saobraćaja. U toku trajanja kampanje vozači motocikla i mopeda podsjećaće se na značaj upotrebe zaštitnih kaciga i druge zaštitne opreme, poštivanja saobraćajnih propisa, kao i najčešće greške koje mogu dovesti do rizičnih situacija i saobraćajnih nezgoda.
Takođe, u toku trajanja kampanje i vozačima ostalih motornih vozila skrenuće se pažnja na potrebu povećane opreznosti prema ovim kategorijama učesnika u saobraćaju.
Poruka kampanje"Retro je in! Vozi naprijed, pogledaj nazad!“ prvenstveno je usmjerena ka vozačima (motociklistima, mopedistima vozačima ostalih motornih vozila). 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom