top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 86 gostiju i 1 član na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas332
mod_vvisit_counterJuče381
mod_vvisit_counterOve sedmice713
mod_vvisit_counterProšla sedmica5084
mod_vvisit_counterOvaj mjesec12287
mod_vvisit_counterProšli mjesec21772
mod_vvisit_counterUkupno938655
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Održan IX regionalni sajam omladinskog preduzetništva (VIDEO) PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 27 april 2017 11:30

alt
alt

alt
Vlasenica - Učeničko preduzeće "Atelje", SŠC" Petar Kočić" iz Zvornika najbolje je učeničko preduzeće Devetog regionalnog sajma omladinskog preduzetništva koji je održan u srednjoškolskom centru u Vlasenici .Na sajmu je predstavljeno i 13 poslovnih ideja mladih preduzetnika sa područja opština Bratunac, Srebrenica, Vlasenica i Milići i grada Zvornik a šest poslovnih ideja biće podržano. Sajam je dio projekta "Mladi preduzetnici za društvene promjene" koji realizuje udruženje "Prijatelji Srebrenice" a finansira Vlada Kraljevine Holandije u BiH.

Direktor "Ateljea" Ana Ristić kaže da preduzeće kreira makete i projekte, koristeći različite materijale. 

"Glavna maketa nam je bila pejzažna, a uradili smo je da bismo pokazali da Nacionalni park `Sutjeska` može da se uredi, da bude više turistički posjećen" istakla je Ristićeva.

Osim "Ateljea" koje je sveukupni pobjednik sajma, među učeničkim preduzećima, nagrade su još dobili i preduzeće "Most" iz Bratunca, iz Milića "Tak-tik", iz Srebrenice "Lotus", iz Vlasenice "Proizvodi od drveta".

Na sajmu je predstavljeno i 13 poslovnih ideja mladih preduzetnika sa područja opština Bratunac, Srebranica, Milići, Vlasenica I grada Zvornik a šest poslovnih ideja biće podržano. Iz Bratunca su nagrađene poslovne ideje proizvodnja nakita i ideja salona ljepote "Elit luk", iz Srebrenice poslovna ideja otkup i sušenje voća, Vlasenice uzgoj šampinjona i podizanje zasada maline, a iz Milića nabavka štampača. Nebojša Živković iz Vlasenice osvojio je prvu nagradu sa poslovnom idejom - uzgoj šampinjona. "Ovom sajmu prethodio je niz treninga i izrada biznis plana. Nadam se da će mi nagrada pomoći da pokrenem svoj biznis i ideju pretvorim u djelo" - kaže Živković.

Sajam je dio projekta "Mladi preduzetnici za društvene promjene" koji realizuje udruženje "Prijatelji Srebrenice" a finansira Vlada Kraljevine Holandije u BiH.Predsjednica udruženja "Prijatelji Srebrenice" Dragana Jovanović kaže da je na sajmu učestvovalo više od 140 srednjoškolaca. „Smatram da smo danas zaista imali Sajam mladosti, sajam budućih poslovnih ideja i na najljepši način smo predstavili da BiH i RS imaju svoju mladost i imaju šansu za jednu novu poslovnu zajednicu sa ovim mladim ljudima“ istakla je Jovanovićeva.

Osim podrške Vlade Kraljevine Holandije u BiH, podršku omladinskom preduzetništvu daje i crkvena zajednica Vlardingen iz Holandije. Predstavnik zajednice Hans Strik kaže da ta zajednica od 2002. godine podržava projekte u Srebrenici sa posebnim naglaskom na omladinsko preduzetništvo i projekte mladih." Do sada smo podržali devet start-up ideja i naša je želja da vidimo da ti startupovi sarađuju između sebe i da se uvežu" - istakao je Strik.

Članovi pobjedničkih učeničkih preduzeća kao nagradu su dobili pametne satove a svi učesnici sajma, džepne punjače za mobilni telefon . Deveti sajam je završen a već od danas otvoren je poziv za učestvovanje na sledećem sajmu.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom