top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 130 gostiju i 1 član na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas344
mod_vvisit_counterJuče381
mod_vvisit_counterOve sedmice725
mod_vvisit_counterProšla sedmica5084
mod_vvisit_counterOvaj mjesec12299
mod_vvisit_counterProšli mjesec21772
mod_vvisit_counterUkupno938667
Baner
Baner
Baner

Milići : Za nova zanimanja, opština daje stipendije PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 15 maj 2017 17:22

alt
alt

alt
Milići - Srednjoškolski centar "Milutin Milanković" u Milićima planira da upiše 96 učenika u školskoj 2017/2018 , a budući srednjoškolci na raspolaganju imaju gimnaziju, ekonomsku i elektro struku, te šumarstvo i obrada drveta – kaže direktorica SŠC-a Vesna Bogičević i dodaje da i ove godine, učenici koji se upišu u milićki srednjoškolski centar, imaju niz pogodnosti.

"Učenici koji se upišu u gimnaziju, opšti smjer ili se odluče za zanimanje ekonomski tehničar, kao i do sada, imaće određene subvencije po pitanju prevoza, besplatne udžbenike i ostala učila dok će od strane škole biti nagrađeni za svoj trud i rad i vannastavne aktivnosti, jer su naravno gimnazijalci i ekonomisti nosioci svih aktivnosti ove škole, bili do sada i očekujem da to budu i oni koji se upišu u naš centar" - kaže Bogičevićeva.

Ove godine srednjoškolski centar je na prijedlog načelnika opštine i predstavnika privrednog sektora, krenuo u reformu obrazovnog sistema po kojem će biti primjenjeno dualno obrazovanje (benchmarking)  za novo zanimanje tehničar informacionih tehnologija kao i zanimanja stolar, odnosno proizvođač primarnih proizvoda od drveta. "Učenici koji upišu ova zanimanja, imaju posebne povlastice jer je privreda iskazala potrebu za ovim zanimanjima. Od  strane Komapnije "Boksit" učenici će imati besplatan prevoz , udžbenike, računarsku opremu i druga učila kao i adekvatnu praksu, kako tokom školske godine tako i tokom raspusta, kao i zaposlenje. Načelnik opštine podržava upisnu politiku i za ova zanimanja nudi stipendije. Tako će učenici prve godine imati stipendiju u iznosu od 70 KM, nakon uspješno završene prve godine i ispunjavanja uslova koje postavi direktor (primjerno vladanje i zapažen uspjeh), u drugoj godini stipendija će iznositi 80 KM, u trećoj 90 KM i u četvrtoj 100 KM" - kaže direktorica Bogičević i naglašava da podržava ovakav način kreiranja upisne politike, uz adekvatno vrednovanje uspjeha svih učenika. Takođe je dodala da će svi oni koji ostvare odličan uspjeh imati besplatan prevoz. Ona se zahvalila Kompaniji "Boksit" koja je i ovaj put podržala upisnu politiku srednjoškolskog centra.

Učenici koji se upišu u SŠC "Milutin Milanković" u Milićima, osim prijatnog ambijenta, amfiteatra, čitaonice i školskog restorana, na raspolaganju imaju svu potrebnu opremu i učila koja će im omogućiti savremeno i kvalitetno obrazovanje. Milićki srednjoškolski centar važi za jedan od najopremljenijih centara u Republici Srpskoj.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 15 maj 2017 18:59
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom