top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 20 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas888
mod_vvisit_counterJuče1343
mod_vvisit_counterOve sedmice4324
mod_vvisit_counterProšla sedmica4926
mod_vvisit_counterOvaj mjesec15246
mod_vvisit_counterProšli mjesec20112
mod_vvisit_counterUkupno961726
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : HELP pomaže razvoj poljoprivrede - danas potpisani ugovori sa korisnicima PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 07 jul 2017 11:41

altVlasenica - Korisnici projekta "Održivo zapošljavanje kroz ciljanu podršku u poljoprivrednom sektoru u istočnoj BiH, sa području opštine Vlasenice, danas su potpisali ugovore sa njemačkom nevladinom organizacijom HELP koja implementira projekat. Ugovore je danas potpisalo 25 od 30 korisnika a isporuka opreme očekuje se za desetak dana.

altLjubinka Golić bavi se malinarstvom a preko projekta će dobiti trimer, motornu prskalicu i kopačicu. "Imam 3 dunuma maline, ove godine posadili smo još 1,5 dunum, tako da će mi mnogo značiti ova pomoć. Ukupna vrijednost je 2890 KM a moje učešće je 431 KM i zahvaljujem se donatoru " - kaže Ljubinka.

Mitra Pantić će dobiti kosačicu . "Kosačica će mi dobro doći jer imamo dosta zemlje, ovaca, koza i krave.. Ranije smo plaćali po 250 - 300 KM za koševinu a sada ćemo taj novac uštediti. Hvala opštini, hvala HELP-u" - kaže Mitra.

alt

Muzilicu, kosačicu i trimer dobiće Sakib Dautović. "Ova mehanizacija će nam puno olakšati pogotovo ova muzilica,koja će nam dobro doći jer ni supruga ni ja nismo dobrog zdravlja" - kaže Dautović.

alt

Predstavnik njemačke organizacije Help u BiH Almin Adžović kaže da je interesovanje za projekat bilo veliko što potvrđuje i preko 100 aplikacija koje su zaprimljene tokom javnog poziva.

„Dobili smo više od 100 aplikacija i odabrali smo 30 korisnika koji zadovoljavaju kriterijume. Obzirom da projekat tretira poljoprivredne biznise u ovom slučaju govorimo o nabavci poljoprivrednih mašina, motokultivatora, priključaka za traktore, plastenika to je potreba na terenu i nabavka zaključno sa ovim današnjim ugovorima iznosi 70 000 KM. Procenat učešća je 35 % opština, 15% korisnici koji sufinansiraju i 50% finasira HELP kroz fondove njemačke Vlade" kaže Adžović i ističe da opština Vlasenica među najboljima, kada je u pitanju saradnja.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević kaže da je ovo bitan projekat za opštnu Vlasenica čije je opredjeljenje razvoj poljoprivredne proizvodnje i zapošljavanje u poljoprivrednom sektoru.

„I to je neko naše opredjeljenje, zato smo podržali ovaj poljoprivredni projekat. Ubjeđen sam da će potpisnic ugovora znati da iskoriste ovu pomoć i imati korist od toga a opština je tu da ih podrži i kroz ovaj ali i kroz neke druge projekte koje smo realizovali i koje ćemo realizovati" - kaže Kraljević.

Prema ugovoru, oprema ostaje u vlasništvu HELP-a naredne dvije godine, koliko će predstavnici HELP-a, na terenu pratiti da li poljoprivredni proizvođači zaista koirste opremu a nakon toga ona prelazi u trajno vlasništvo korisnika .

Poslednje ažurirano petak, 07 jul 2017 11:44
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom