top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 43 gostiju i 1 član na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas312
mod_vvisit_counterJuče381
mod_vvisit_counterOve sedmice693
mod_vvisit_counterProšla sedmica5084
mod_vvisit_counterOvaj mjesec12267
mod_vvisit_counterProšli mjesec21772
mod_vvisit_counterUkupno938635
Baner
Baner
Baner

Milići : Kulturno umjetnička društva iz Užica i Skoplja pobjednici festivala u Milićima PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 11 jul 2017 09:13

altMilići - Kulturno-umjetnička društva "Sevojno" iz Užica i "Mirče Acev" iz Skoplja pobjednici su Drugog festivala folklora i narodnog stvaralaštva pravoslavnih zemalja, koji je održan u Milićima.
Festival folklora i narodnog stvaralašta otvorio je ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, koji je rekao novinarima da je ovaj festival jedinstven u Srpskoj s obzirom na to da je riječ o nastupima ansambala iz pravoslavnih zemalja. 

altNa Festivalu je u takmičarskom dijelu programa učestvovalo 11 folklornih ansambala iz Grčke, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Srbije i Republike Srpske, te ruski kozački ansambl iz Azova. 

Novčane nagrade pobjednicima u iznosu od po 5.000 evra uručio je predsjednik Kompanije "Boksit" iz Milića Rajko Dukić. 

Dodijeljene su i dvije nagrade za osvojeno drugo mjesto u iznosu od po 3.000 evra, te dvije nagrade za treće mjesto od po 2.000 evra. 

Za osvojeno drugo mjesto nagrađeni su folklorni ansambli "Dojna" iz Rumunije i "Epirus" iz Grčke, dok su treće mjesto osvojili kulturno-umjetnička društva "Semberija" iz Bijeljine i "Boksit" iz Milića. 

Nagrade u iznosu od 1.000 evra dobilo je Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ "Romanijska luča" sa Sokoca za umjetničku prezentaciju, tradiciju u igri, pjesmi i kostimu, Gradsko kulturno-umjetničko društvo "Alat-Svislajon" iz Trebinja za kreativnost pri stilizaciji narodnih igara, te folklorni ansambl "Dimitr Blagoev" i igračka grupa "Pirinski povjetarac" iz Bugarske za kostime. 

Nagradu za scenski nastup i prikaz narodnih igara sa 1.000 evra nagrađen je KUD "Simonida" iz Raniluga sa Kosova, a sa istim iznosom nagrađen je i KUD "Lira" iz Beograda za visok izvođački nivo. 

Posebnu nagradu u iznosu od 8.000 evra dobio je ansambl pjesama i igara "Kozaci Azova" iz ruskog grada Azova, koji su nastupili izvan takmičarske konkurencije. 

Festival je održan u ugostiteljsko-turističkom kompleksu Kompanije "Boksit" u Milićima, koja je bila i generalni pokrovitelj ovog kulturnog događaja. Nagradni fonda festivala ove godine iznosio je 33.000 evra. 

Predsjednik Kompanije "Boskit" Rajko Dukić rekao je novinarima da je Festival folklora i narodnog stvaralaštva pravoslavnih zemalja centralni događaj u okviru "LJetnog festivala kulture i sporta - Milići 2017", čiji je "Boksit" generalni pokrovitelj i organizator. 

Poslednje ažurirano utorak, 11 jul 2017 09:15
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom