top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 13 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas887
mod_vvisit_counterJuče1343
mod_vvisit_counterOve sedmice4323
mod_vvisit_counterProšla sedmica4926
mod_vvisit_counterOvaj mjesec15245
mod_vvisit_counterProšli mjesec20112
mod_vvisit_counterUkupno961725
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Studenti i profesori iz Rusije posjetili Vlasenicu PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 11 jul 2017 10:17

altVlasenica - U okviru razmjene studenata i nastavnog osoblja, tzv. ljetnje škole, oko 60 profesora i studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS), boravili su osam dana u ruskom gradu Voronježu gdje su bili gosti Državnog agronomskog univerziteta. Stefan Stjepanović, viši asistent na studijskom programu šumarstvo u Vlasenici kaže da su u delegaciji bili studenti i profesori Poljoprivrednog i Filozofskog fakulteta te Ekonomskog fakulteta iz Brčkog.

alt
alt

alt
"Obišli smo tamo njihove fakultete, farme, ogledna dobra, manastire i druge znamenitosti. Recimo, ono što je meni interesantno je  da oni na fakultetu imaju predmet posvećen samo hljebu" - kaže Stjepanović i dodaje da su odmah po povratku iz Rusije imali priliku da ugoste njihove kolege iz Voronježa. "Oni su došli 07. jula, posjetili su Brčko, poljoprivredni fakultet u Bijeljini, bili su u Milićima, Novom Goraždu gdje su posjetili hladnjaču, zatim su u Čajniču posjetili fabriku vode i tamošnji manastir, juče i danas su u Višegradu, Palama i Sarajevu a 12. i 13. jula u Prnjavoru i Banjaluci odakle se vraćaju u Rusiju" - kaže Stjepanović i ističe da je ruska delegacija posjetila i studijski program šumarstvo u Vlasenici. 

"Tokom posjete studijskom programu šumarstvo u Vlasenici, delegaciji iz Voronježa, koja broji oko 50 profesora i studenata, govorio sam o osnivanju fakulteta, planu i programu nastave, pogodnostima studiranja, kao i o mogućnosti zapošljavanja nakon završetka studija te o klimatskim promjenama" - objašnjava Stjepanović.                                                                                     

alt
alt

alt

Gosti su nakon toga imali priliku da dobiju odgovore na pitanja iz oblasti šumarstva od dekana Poljoprivrednog fakulteta prof. dr Vesne Milić i njenih saradnika.

U ime Opštine Vlasenica  goste je pozdravila i poželjela dobrodošlicu Danijela Vuković, šef kabineta načelnika opštine.

alt
alt

alt


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom