top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 20 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas281
mod_vvisit_counterJuče403
mod_vvisit_counterOve sedmice1063
mod_vvisit_counterProšla sedmica2161
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5929
mod_vvisit_counterProšli mjesec19129
mod_vvisit_counterUkupno1038041
Baner
Baner
Baner

Milići : Odobreno 20 000 KM za projekte nevladinim organizacijama PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 08 septembar 2017 10:51

altMilići - Opština Milići podržaće sa 20 000 KM, projekte nevladinih organizacija, koje su zadovoljile kriterijume javnog poziva koji je objavljen krajem maja. Načelnik opštine MIlići Momir Lazarević kaže da je ovo prvi put da se sredstva odobravaju putem javnog poziva i dodaje da su odobreni projekti Udruženju penzionera, udruženju pčelara "Matica", udruženju "Forum žena", udruženju roditelja četvoro i više djece "4+" i Omladinskom savjetu Milići.

"Mi ćemo sada uplatiti sredstva. Javni poziv je pravi način kako treba trošiti sredstva, odnosno sredstva poreskih obveznika" - kaže Lazarević.

Predsjednica udruženja "Forum žena" Milići Milanka Pantić kaže da će odobrena sredstva usmjeriti ka ekonomskom osnaživanju žena kroz nabavku sadnica maline.

"Udruženju je odobreno 4500 KM za nabavku sadnica. Ovim putem pozivam žene da se sledeće sedmice jave u kancelariju udruženja, koja se nalazi u bivšoj zgradi RGU, svakim radnim danom od 10 do 12 časova ili na broj telefona 066 870 476.Prednost će imati višečlane porodice a sadnice će biti nabavljene u rasadniku u Bratuncu. To su sertifikovane sadnice i imamo u planu da pomognemo 8 žena kroz ovaj projekat" - kaže  Pantićeva.

Predsjednik udruženja pčelara "Matica" Radomir Dimitrić napominje da je za pčelare ovo bila teška gopdina i da će novac upotrijebiti za kupovinu hrane za pčele. "Već dvije godine su sušne. I ovih 5000 KM, koliko nam je odobreno, iskoristićemo da kupimo šećer kako bi prihranili pčele. Projektom će biti pomognuto 9 članova koji imaju 50 i više košnica" - kaže Dimitrić.

Udruženju roditelja četvoro i više djedce "4+", potrebna je oprema za rad, a ovim projektom to će i dobiti kaže Slađana Kandić predsjednica skupštine udruženja. "Odobreno nam je 1000 KM i mislim da ćemo moći da realizujemo naše planove. Hvala načelniku na tome, jer mi nemamo ni računar ni drugu opremu i teško smo funkcionisali " - kaže Kandićeva.

I dok će Udruženje penzionera, 5000 KM, utrošiti na pružanje pomoći za 100 penzionera sa najnižim penzijama, Omladinski savjet Milići će 4500 KM usmjeriti na organizovanje kvalitetnih edukativnih i zabavnih sadržaja za mlade kaže Boban Jolović potpredsjednik OSM-a.

"Sada imamo priliku da angažujemo omladince kroz kreativan rad " - kaže Jolović.

Prije raspisivanja javnog poziva organizovana je i obuka u pisanju projekata u saradnji sa kancelarijom OSCE-a,  kojoj su mogili prisustvovati svi zainteresovani a u cilju ravnopravnog i transparentnog pristupa sredstvima - kaže Marko Savić koordinator za saradnju sa nevladinim organizacijama. "Na javni poziv se prijavilo 12 nevladinih organizacija, a samo pet je zadovoljilo kriterijume javnog poziva. Mi ćemo pratiti realizaciju projekata i ukoliko ne budu sredstva trošena onako kako je predviđeno projektom, moraće da ih vrate" - kaže Savić.

Ugovore o realizaciji projekata, načelnik opštine Milići potpisao je juče sa predstavnicima pomenutih udruženja. 

http://www.opstinamilici.org/index.php/634-potpisani-ugovori-sa-nevladinim-organizacijama-sa-podrucja-opstine-milici

Poslednje ažurirano utorak, 12 septembar 2017 10:49
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom