top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 41 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas286
mod_vvisit_counterJuče403
mod_vvisit_counterOve sedmice1068
mod_vvisit_counterProšla sedmica2161
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5934
mod_vvisit_counterProšli mjesec19129
mod_vvisit_counterUkupno1038046
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Obilježeno 25 godina od osnivanja jurišnog odreda - elitne jedinice VRS PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 12 septembar 2017 09:08

alt
alt

alt
Vlasenica - U Vlasenici je u subotu obilježeno 25 godina od osnivanja jurišnog odreda, elitne jedinice Vojske Republike Srpske. Obilježavanje je počelo posjetom spomen sobi, nakon čega je, u crkvi Sv.apostola Petra i Pavla, služen parastos a zatim položeni vijenci i zapaljene svijeće na vojničkom groblju. Obilježavanju je prisustvovao Nedeljko Radić , čiji je sin Zoran, zvani Cikota, bio pripadnik jurišnog odreda.

„Kako da vam kažem, kako se osjeam nikako, sin mi je poginuo,prije toga ja sam bio zarobljen. Čast mi je što je on bio pripadnik ove jedinice“ – kaže Nedeljko.

Mile Kosorić ratni komandant milićko-vlaseničke brigade u čijem je sastavu bio i jurišni odred kaže da je jurišni odred imao nemjerljiv doprinos u odbrani ovog kraja ali i cijele RS.

alt
alt

alt
„Mislim da je skoro 80% boraca ranjeno, više od njih i po dva puta a veliki broj je poginuo. Trebalo bi veći doprinos dati u zbrinjavanju pripradnika jurišnog odreda i njihovih porodica“ - kaže Kosorić.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević napominje da je više od 30 pripadnika jurišnog odreda dalo svoje živote a  preko 100 njih je ranjeno. „Jednostavno, svi oni su bili hrabri i časni borci i svi su se dobrovoljno prijavili u jurišni odred" - kaže Kraljević.

alt
alt

alt
Obilježavanju jubileja, prisustvovalo je i 10-ak pripadnika zaštitnog puka - kaže Velibor Šotra rezervni major specijalnih jedinica, komandir antiterorističke jedinice u glavnom štabu.„Mi smo bratstka jedinica sa jurišnim odredom. To je jedna od najelitnijih jedinica VRS, koja je branila ove prostore. Čast je i obaveza biti danas ovdje, uz emocije koje danas dijelimo sa pripadanicima jurišnog odreda" - kaže Šotra.

Jurišni odred, elitna jedinica Vojske RS, formiran je početkom septembra 1992.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom