top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 24 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas313
mod_vvisit_counterJuče403
mod_vvisit_counterOve sedmice1095
mod_vvisit_counterProšla sedmica2161
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5961
mod_vvisit_counterProšli mjesec19129
mod_vvisit_counterUkupno1038073
Baner
Baner
Baner

Milići : Maturanti otputovali na ekskurziju PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 12 septembar 2017 09:38

alt
alt

alt
Milići - Maturanti SŠC „Milutin Milanković“ iz Milića njih 21 otputovali su u subotu na matursku ekskurziju. Oni će u pratnji profesora Neđeljka Šalipurevića do 18. septembra boraviti u Španiji, Italiji i Francuskoj. Evo šta su nam pred polazak na put rekli maturanti kojima će ovo biti nezaboravan događaj.

Ivana Mijatović prvi put putuje u inostranstvo "Očekujem dobar provod a najdraže mi je što ću posjetiti Barselonu" - kaže Ivana.

"Bilo mi je pod znakom pitanja da li ću ići na ekskurziju ali sam radio i prikupio novac. Malo sam cjepao drva, brao maline i uspio - kaže jedan maturant, kojeg smo zaboravili pitati za ime !:)

"Uzbuđena sam, ovo je prvi put da idemo na više dana si zajedno. Nadam se da će nam biti lijepo i drgao mi je što ću imati mnogo toga da vidim" - kaže Jelena Milanović-

Roditelji kažu da nije bilo lako obezbjediti novac za ekskurziju, a neki su istakli i zabrinutost zbog bezbjednosne situacije.

"Što se tiče novca bilo je malo nezgodno ali djeca žele da ostvare svoje želje, putovanja i ovo će im ostati u sjećanju kao draga uspomena i nadam se da će se lijepo provesti" - kaže Radoje Šalipurević.

"Malo smo i uplašeni na osnovu svih dešavanja u svijetu po pitanju bezbjednosti. Nadamo se najboljem ali predlažem da ubuduće ekskurzije budu organizovane negdje bliže, kako bi sva djeca mogla to sebi da priušte. Ne moraju oni obilaziti Evropu, ko bude nekad u životu u mogućnosti da sebi to priušti, neka putuje" - kaže Vladimir Milanović.

Direktorica SŠC "Milutin Milanković" Milići, Vesna Bogičević kaže da je i ove godine maturska ekskurzija organizovana preko agencije "Dinamik turs" iz Brčkog.

"Manji je broj djece u odnosu na prethodne godine kada smo imali duplo pa čak i troduplo više učenika. Šta je razlog ne znam, vjerujem da je finansijska situacija. Međutim, ono što je najbitnije je da su učenici pripremljeni za ekskurziju, na koju idu zajedno sa učenicima iz Ribnika. Kao i svake godine tako i ove u pratnji imaju ljekara i sve ono što prati jedno takvo putovanje" - kaže Bogičevićeva.

Podršku maturskoj ekskurziji dala je i opštinska uprava. Načelnik opštine MIlići je maturante nagradio sa 300 KM jer su učestvovali u ekološkoj akciji.

Nakon Venecije, maturanti su juče (11.09.) posjetili Veronu. Sledeća destinacija je Kneževina Monako a na tom putu će proći Azurnom obalom. Nakon toga odlaze u Monte Karlo i imaju noćnu vožnju kroz Francusku prema Španiji. Četvrti dan dolaze u Ljoret de Mar, odakle idu u obilazak Barselone. I šesti dan će boraviti u gradiću Ljoret de Mar, gdje će imati sportsko-rekreativne sadržaje i fakultativne izlete u pratnji vodiča i profesora Neđeljka Šalipurevića. Sedmi dan odlaze u francuski gradić Grasse, koji se smatra svjetskom prestonicom parfimerije još od XVIII vijeka. Nakon toga odlaze u Kan, imaće usputnu posjetu Nici i onda će uslijediti noćna vožnja prema Milanu. osmi dan dolaze u Milano i biće smješteni u hotel koji se nalazi u okolini Milana, deveti dan kreću ka sjevernoj Italiji gdje će posjetiti Trst i dalje putovanje nastavljaju kući, put Milića, prekoa Slovenije i Hrvatske.  "Već sad su pozitivni komentari, sve je u redu i nadam se da su i roditelji bezbrižni" - kaže direktorica Bogičević.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom