top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 24 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas311
mod_vvisit_counterJuče403
mod_vvisit_counterOve sedmice1093
mod_vvisit_counterProšla sedmica2161
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5959
mod_vvisit_counterProšli mjesec19129
mod_vvisit_counterUkupno1038071
Baner
Baner
Baner

Rodno odgovorno budžetiranje za bolji život žena na selu PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 01 novembar 2017 12:17

altMilići,Bratunac,Srebrenica - U okviru projekta “Monitoring rada  lokalnih skupština - primjena mehanizama građana u donošenju odluka“, UŽ „Priroda“ održalo je sastanak sa predstavnicama nevladinog sektora u Milićima na kojem je bilo riječi o rodno odgovornom budžetiranju, a sve u cilju poboljšanja života žena na ovom području i implementacije pune ravnopravnosti.Takođe, bilo je riječi i o provođenju odluke o finansiranju NVO-a na području opštine Milići. Predsjednica udruženja "Priroda" Bratunac Željana Pjevalica kaže da se ovaj projekat realizuje u opštinama Milići, Srebrenica i Bratunac.

“Mi pratimo rad lokalnih skupština, I implementaciju odluka koje se odnose na trasnparentnost rada SO, provođenje odborničkog časa, izdavanje info-letka, dodjeljivanje sredstava NVO i MZ, provođenje javnih rasprava (na koji način se raspisuju, na koji način se građani obavještavaju o tome, koliko su aktivni na javnim raspravama i koliko se poštuje to što građani kažu na tim javnim raspravama). Ono, što nas posebno zanima, kao žensku nevladinu organizaciju je rodno odgovorno budžetiranje. U Milićima imamo preporuke koje su u skladu sa akcionim planom Vlade RS za poboljšanje položaja žena na selu. Kroz ovaj projekat mi hoćemo da upoznamo žene šta mogu tražiti iz opštine kao podsticajne mjere za razvoj poljoprivrede i na koji način” – kaže Pjevalica.

Predsjednica udruženja “Forum žena” Milići Milanka Pantić ističe da je ove godine opština Milići prvi put preko javnog poziva izvršila podjelu sredstava nevladinom sektoru. “Javio se veliki broj nevladinih organizacija a pet je zadovoljilo kriterijume javnog poziva. Među njima je i naše udruženje. Smatram da je to najbolji i najtransparentniji način trošenja budžetskih sredstava” – smatra Pantićeva.

“Monitoring rada  lokalnih skupština-primjena mehanizama građana u donošenju odluka“ udruženje "Priroda" provdi kao dio projekta koji se implementira u okviru WeBER projekta finansiranog od Evropske Unije uz sufinansiranje Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Holandije.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom