top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 24 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas312
mod_vvisit_counterJuče403
mod_vvisit_counterOve sedmice1094
mod_vvisit_counterProšla sedmica2161
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5960
mod_vvisit_counterProšli mjesec19129
mod_vvisit_counterUkupno1038072
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Treći dan štrajka medicinari prošetali gradom PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 08 novembar 2017 13:08

alt
alt

alt
Vlasenica - Zaposleni u Domu zdravlja u Vlasenici nastavili su štrajk. Danas su od Doma zdravlja do opštine mirno prošetali i na taj način ukazali na probleme koji već godinama opterećuju rad Doma zdravlja. Predsjednik Štrajkačkog odbora i Sindikalne organizacije ove ustanove Vladanka Vlačić kaže da je uprava Doma zdravlja juče  uplatila 80 odsto plate za april ove godine ali da im to ništa ne znači .

„Treći dan je štrajka. Evo izašli smo na našu polusatnu pauzu da malo dođemo sebi i kupimo koju kiflu ako budemo imali i za to. Nakon toga vraćamo se u našu salu. Istina je da smo primili 80% plate ali to nam ništa ne znači u odnosu na dugovanja. Mi još očekujemo da nam se neko obrati. Želimo da se ogradimo od nekih dešavanja, čak je i policija dolazila, neću sad da kažem šta se desilo i nadam se da ćemo to mirno riješiti. Takođe, želimo da se ogradimo od izjava koje su pojedini pacijenti dali medijima. Mi samo tražimo svoje plate, da možemo da preživimo, ne krivimo ni direktora niti bilo koga drugog samo želimo da ostvarimo svoja prava“– kaže Vlačićeva i napominje da će možda i narednih dana svoju pauzu koristiti za mirnu šetnju gradom.

Da je uplaćeno 80 % aprilske plate potvrđuje i direktorica Doma zdravlja Jagoda Petrović. „Juče je uplaćena aprilska plata . Tako da, što se tiče mog radnog vijeka od 6 mjeseci u ovoj ustanovi, samo jednu platu nisam podijelila a to je ta aprilska plata, koja je isplaćena u iznosu 80 % koliko smo imali sredstava. Kako vidim po izjavama štrajkačkog odbora oni nastavljaju sa štrajkom i ja tu ne mogu ništa. Nisam sigurna da li ću uspjeti i da ispoštujem realizacuiju zaključaka skupštine što nije dobro." - kaže direktorica Petrović.

Zaposleni u Domu zdravlja u Vlasenici stupili su u štrajk, 06. novembra zahtijevajući isplatu sedam zaostalih plata, putne troškove i uplatu zaostalih doprinosa.

O problemu u Domu zdravlja u Vlasenici u Dnevniku RTRS-a govorio je i načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.Gostovanje možete pogledati na linku :

https://www.youtube.com/watch?v=BW6vNKBGO_M&feature=youtu.be

Poslednje ažurirano sreda, 08 novembar 2017 13:19
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom