top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 33 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas282
mod_vvisit_counterJuče403
mod_vvisit_counterOve sedmice1064
mod_vvisit_counterProšla sedmica2161
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5930
mod_vvisit_counterProšli mjesec19129
mod_vvisit_counterUkupno1038042
Baner
Baner
Baner

Milići : Veća ovlašćenja za bolje funkcionisanje mjesnih zajednica PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 10 novembar 2017 07:06

altMilići - UŽ “Priroda” iz Bratunca održalo je drugi sasatanak u opštini Milići u okviru projekta  “Monitoring rada  lokalnih skupština-primjena mehanizama građana u donošenju odluka“. Na sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici većine mjesnih zajednica, razgovarano je o poboljšanju finansiranja MZ-a, u skladu sa pozitivnim praksama u okruženju a sve u cilju poboljšanja života građana u mjesnim zajednicama - kaže Tankosava Vujević iz UŽ "Priroda" Bratunac.

„Prošle sedmice smo održali sastanak sa predstavnicima nevladinih organizacija a slijedi nam sastanak sa odbornicima“ – kaže Vujevićeva.

Sastanak je iznjedrio dva zaključka a jedan od njih je odnosi se na veću samostalnost predsjednika MZ-a u odlučivanju - kaže Marko Savić koordinator za saradnju sa mjesnim zajednicama u lokalnoj upravi Milići. „Zaključci su na mjestu. Do sada je saradnja bila dobra sa predsjednicima savjeta mjesnih zajednica i trebalo bi, kao što jedan od zaključaka ovog sastanka kaže, održavati sastanke sa predsjednicima savjeta MZ-a svaka tri mjeseca" - kaže Savić.

Milanka Pantić član savjeta MZ-e Milići, kaže da je tokom dvije godine, savjet ove mjesne zajednicealt zaprimio popriličan broj zahtjeva građana, uglavnom vezanih za rekonstrukciju i održavanje puteva ali da generalno, građani nisu zainteresovani da preko mjesne zajednice rješavaju probleme.

„Naša kancelarija je bila otvorena ponedjeljkom i srijedom na dva sata i tad se mali broj građana nama obratio sa nekim zahtjevom. Šta je u pitanu ne znam, uglavnom mi smo i pored toga uradili puno i imamo još mnogo posla„ – kaže Pantićeva .

Nenad Novaković predsjednik savjeta MZ-e Dubnički Most kaže da je do sada saradnja sa lokalnom upravom bila dobra. „Pokrili smo objekat mjesne zajednice u Rajićima, stavili u funkciju rezervoar za vodu u Vukšić Polju, imamo u planu asfaltiranje ulica u Dubničkom Mostu i Vukšić Polju, asfaltiranje dva igrališta“ – kaže Novaković i vjeruje da će zaključci sa sastanka doprinijeti boljoj saradnji mjesnih zajednica sa lokalnom pravom. 

Projekat “Monitoring rada  lokalnih skupština- primjena mehanizama građana u donošenju odluka“ udurženje Priorda provodi na području opština Milići, Bratunac i Srebrenica, kao dio projekta koji se implementira u okviru WeBER projekta finansiranog od Evropske Unije uz sufinansiranje Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Holandije.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom