top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 9 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas226
mod_vvisit_counterJuče439
mod_vvisit_counterOve sedmice226
mod_vvisit_counterProšla sedmica2309
mod_vvisit_counterOvaj mjesec6293
mod_vvisit_counterProšli mjesec9581
mod_vvisit_counterUkupno1070525
Baner
Baner
Baner

Milići : Za zapošljavanje izdvojeno 52 000 KM PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 26 decembar 2017 12:50

altMilići - Pet privrednih subjekata u prerađivačkoj industriji, odnosno poljoprivredi , do kraja godine dobiće sredstva koja su ostvarili po javnom pozivu za dodjelu retroaktivnih naknada, koji je raspisala opština Milići. Načelnik opštine Momir Lazarević kaže da je za ove namjene izvdojeno 52 000 KM.

"Mi na ovaj način želimo da pokažemo da smo za otvaranje novih radnih mjesta i ovo nije pomoć već podrška da nastave i dalje u istom pravcu a to je otvaranje novih radnih mjesta a mi ćemo ih pratiti u tome" - izjavio je Lazarević.

Po kriterijima javnog poziva, na koji je stiglo 8 prijava, najviše sredstava dobila je kompanija "Boksit" Milići, 25 000  КМ,  zatim slijedi d.o.o. "Samatini" sa 17 500 KM , "Wood impex" sa 3000 KM, UR "Agro-DŽS" Slađana Pavlović s.p. 2000 КМ i Farma za uzgoj pilića "Emre" Halid Dedić s.p. 4500 КМ . Svi oni kažu da su zadovoljni, jer na ovaj način lokalna uprava pokazuje da želi investirati u zapošljavanje.

"Bavim se malinarstvom i preradom maline. Mnogo mi znači ova naknada jer godina je bila teška" - kaže Slađana Pavlović iz Vukšić Polja.

"Zapošljavamo oko 100 radnika. Sredstva će nam dobro doći, posebno za našu novu firmu koja se bavi proizvodnjom i izvozom troslojnog parketa" kaže Radenko Lalović, iz d.o.o. "Samatini".

altPomenuta sredstva daju vjetar u leđa i Halidu Dediću iz Skugrića koji se bavi uzgojem tovnih pilića. "Zapošljavam tri radnika. Sledeće godine planiram da proširim kapacitete što će opet usloviti zapošljavanje još jednog radnika" - kaže Dedić.

I d.o.o. "Wood impex" je zadovoljio kriterijume javnog poziva. "Mi smo zaposlili jednog radnika, i nećemo stati na tom broju. Ova novčana podrška nam je motivator da nastavimo dalje s cilje zapošljavanja novih radnika a sve kako bi zadovoljili potrebe kupaca u inostranstvu" - kaže predstavnik "Wood-Impex-a" Aleksandar Kazimirović.

Ugovori o dodjeli retroaktivnih naknada sa privrednim subjektima su potpisani a načelnik Momir

alt
alt

alt
Lazarević kaže da će do kraja godine sredstva biti prebačena i najavljuje podršku zapošljavanju i u sledećoj godini.

Načelnik odjeljenja za opštu upravu Marina Mišić,objasnila je da je na Javni poziv stiglo osam prijava.  

Poslednje ažurirano sreda, 27 decembar 2017 11:29
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom