top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 12 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas220
mod_vvisit_counterJuče439
mod_vvisit_counterOve sedmice220
mod_vvisit_counterProšla sedmica2309
mod_vvisit_counterOvaj mjesec6287
mod_vvisit_counterProšli mjesec9581
mod_vvisit_counterUkupno1070519
Baner
Baner
Baner

Milići : Pred novogodišnje praznike realizovana akcija "Proslavi odgovorno" PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
subota, 30 decembar 2017 10:00

altMilići/Vlasenica - Pred novogodišnje i božićne praznike, AMS RS u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS i lokalnim zajednicama, organizovao je krajem decembra u Milićima i Vlasenici preventivnu kampanju "Proslavi odgovorno - ako misliš piti, vozač nemoj biti". U centru Milića podijeljeni su promotivni edukativni letci i preko razglasa najavljena kampanja dok su u Vlasenici srednjoškolci imali priliku da kroz pijane naočare steknu utisak, koliko alkohol utiče na razumno rasuđivanje.

Ranko Babić generalni sekretar AMS RS ističe da je kampanja "Proslavi odgovorno - ako misliš piti, vozač nemoj biti", samo jedna u nizu aktivnosti koje AMS RS, realizuje u cilju povećanja bezbjednosti saobraćaja. "Cilj kampanje, koju u saradnji sa opštinama od 15. decembra realizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savez Republike Srpske, te Republička agencija za inspekcijske poslove, jeste jačanje bezbjednosti u saobraćaju smanjenjem broja vozača koji upravljaju vozilom u alkoholisanom stanju" - kaže Babić.

altOsim kampanje u Milićima je  održan je i sastanak sa predstavnicima  opština Milići, Vlasenica i Srebrenica o bezbjednosti saobraćaja . Direktor Republičke agencije za bezbjednost saobraćaja Milija Radović najavio je pomoć opštinama u pripremi predstojećih projekata .

"Jedan od prijedloga je i sufinansiranje opremanja vatrogasne jedinice u Milićima alatima za spasavanje povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama. Dogovorili smo i postavljanje dva stacionarna radara na lokacijama za koje smo ocijenili da su izuzetno ugrožene" - kaže Radović.

Željko Damljanović načelnik odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove opštine Vlasenica, kaže da će opština Vlasenica u narednom periodu početi da radi na izradi glavnog saobraćajnog projekta.

Načelnik opštine Milići Momir Lazarević ističe da je opština MIlići u prednosti u odnosu na Vlasenicu i Srebrenicu jer ima izrađenu Strategiju bezbjednosti saobraćaja koja je jedan od uslova za realiazciju projekata.

Sastanku u Milićima, prisustvovao je i poslanik u NS RS Radovan Višković. Komentarišući saobraćajnu bezbjednost u regiji Birač, te u vezi sa tim i polemike o trasi auto puta Beograd-Sarajevo kroz Republiku Srpsku, Višković je rekao da se o tome nije želio oglašavati jer za takve projekte nema validne projektne dokumentacije, pa je i sva priča o tome zamajavanje javnosti i najavio izradu  projektne dokumentacije za izgradnju brzog puta Bijeljina-Zvornik-Milići-Vlasenica-Sokolac o čemu je odluku donijela Vlada RS .
"Na tome sam dosta radio sa predsjednikom kompanije `Boksit` Rajkom Dukićem, koji je veoma zainteresovan za ova pitanja. Došli smo u poziciju da je Vlada Srpske, donijela odluku da u plan za 2018. godinu bude uvrštena izrada projektne dokumentacije za izgradnju brzog puta Bijeljina-Zvornik-Milići-Vlasenica-Sokolac. To je nešto što smo prije nekoliko godina ugradili i u Prostorni plan Republike Srpske, ne znajući tada za ove priče o izgradnji brzog puta", kaže Višković.

On je izrazio očekivanje da će već u drugoj polovini januara biti raspisan javni poziv za izbor izvođača, koji će uraditi tu projektnu dokumentaciju.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom