top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 3 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas213
mod_vvisit_counterJuče439
mod_vvisit_counterOve sedmice213
mod_vvisit_counterProšla sedmica2309
mod_vvisit_counterOvaj mjesec6280
mod_vvisit_counterProšli mjesec9581
mod_vvisit_counterUkupno1070512
Baner
Baner
Baner

Milići : Podijeljene pečenice i paketi pomoći, Božić - praznik darivanja i humanosti ! PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 08 januar 2018 09:49

altMilići - I ove godine, pred Božić, crkveni odbor  u Milićima uz pomoć humanih ljudi, opštine Milići i komapnije "Boksit" obezbjedio je prehrambeno higijenske pakete pomoći i božićne pečenice porodicama kojima je pomoć potrebna, te novogodišnje paketiće za 60 djece sa smetnjama u razvoju i iz višečlanih porodica . Podjela je uz kafu, čaj i druge napitke upriličena Svetosavkom domu.

Momčilo Pavlović  prvi put je dobio pomoć. "Radio sam u Intalu, sad ne radim i živim od socijalne pomoći. Teško mi je što sam u situaciji da trebam pomoć, ali s druge strane radujem se što će mi božićna trpeza biti puna, zahvaljujući ljudima velikog srca" - kaže Momčilo.

"Zahvaljujem se svim ljudima" - kaže Mile Mitrović.

Zoran Stanišić otac petero djece osim pečenice i životnih namirnica, dobio je i novogodišnje paketiće za djecu. "Djeca će se puno obradovati paketićima. Od novca koji bi ja morao izdvojiti da kupim pečenicu i paketiće, sada ću djeci kupiti nešto drugo. Hvala svima" - kaže Stanišić.

Rajka Vasiljević došla je da podigne pomoć za oca Miladina koji živi od 170 KM, penzije. "Šta da vam kažem. Teško mi je , ali šta da otac radi sa 170 KM ? Jedva da preživi ! " - kaže Rajka.

Milićki protojerej-stavrofor Ljubiša Vujičić kaže da je ove godine pomoć dobilo 29 parohijana.

"Mi već 10 godina organizujemo humanitarne akcije u kojima učestvuju oštinske vlasti, institucije i preduzeća, te stanovnici Milića, darivanjem namirnica za humanitarne pakete. Ove godine broj porodica kojima je pomoć potrebna je povećan. Bolje bi bilo da ih ima manje, ali, eto, sve je više onih kojima je pomoć svih nas potrebna " - kaže Vujičić.

Podjeli pomoći prisustvovao je i načelnik opštine Milići Momir Lazarević . "Novčanom donacijom za kupovinu namirnica, sa nekih 2200 KM za parohiju milićku i 600 KM za parohiju u Derventi, mi smo podržali ovu akciju.To su skromna sredstva, ali je to i znak da se razmišlja i vodi briga o ljudima koji, zbog mnogih razloga, nisu u mogućnosti da sebi obezbijede materijalne uslove za normalan život"- kaže Lazarević.

Podijeljeno je i 60 paketića, djeci sa smetnjama u razvoju i iz višečlanih porodica, koje je poklonila kompanija "Boksit".

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom