top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 17 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas213
mod_vvisit_counterJuče439
mod_vvisit_counterOve sedmice213
mod_vvisit_counterProšla sedmica2309
mod_vvisit_counterOvaj mjesec6280
mod_vvisit_counterProšli mjesec9581
mod_vvisit_counterUkupno1070512
Baner
Baner
Baner

Milići : Održan sastanak u okviru projekta "Orodnjavanje izgradnje mira na lokalnom nivou" PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 10 januar 2018 12:03

altMilići - Krajem decembra, udruženje "Forum žena" iz Bratunca, organizovalo je u Milićima sastanak sa članovima lobi grupe na kojem su sumirani rezultati projekta „Orodnjavanje izgradnje mira na lokalnom nivou“ . Dragana Đurić iz Foruma žena Bratunac, asistentica za mlade na pomenutom projektu, kaže da projekat realizuju u saradnji sa  Humanitarnom organizacijom (HO) "Horizonti" iz Tuzle.

"Projekat se implementira na području šest opština - tri na području regije Birač (Srebrenica, Bratunac i Milići), i na području Tuzlanskog kantona (Srebrenik,Gračanica i Tuzla). Sastanke organizujemo kako bismo sumirali rezultate u proteklom periodu i naravili plan za 2018. godinu, gdje ćemo raditi zagovaranje za usklađivanje statuta opština i statuta MZ-a, sa Zakonom o ravnopravnosti polova. Takođe, radimo i sa mladima na području ovih 6 opština kroz radionice suočavanja sa prošlošću i zagovaramo revidiranje ili usvajanje Strategija za mlade, sa posebnim fokusom na sport, kulturu i neformalno obrazovanje, kako bismo promovisali izgradnju mira i veću uključenost mladih u proces donošenja odluka" - kaže Đurićeva.

alt
alt

alt

Projekat „Orodnjavanje izgradnje mira na lokalnom nivou“, podržava Švedska Fondacija Kvinna till Kvinna. 

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom