top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 28 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas400
mod_vvisit_counterJuče462
mod_vvisit_counterOve sedmice1278
mod_vvisit_counterProšla sedmica3333
mod_vvisit_counterOvaj mjesec11684
mod_vvisit_counterProšli mjesec12250
mod_vvisit_counterUkupno1099691
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Dodjelom priznanja obilježen, 31.mart - Dan opštine Milići PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 02 april 2018 11:40

alt
alt

alt
Milići - Svečanom sjednicom Skupštine opštine Milići u subotu je obilježen dan opštine, 31.mart. Načelnik opštine Milići, Momir Lazarević kaže da je u proteklih godinu dana u Milićima urađeno mnogo, posebno na polju infrastrukture. "Tu prije svega mislim na uređenje korita Zeleni Jadar, gradnju 110 parkirališta, radimo projekat da obezbjedimo kvalitetniju vodu za piće. Takođe tu su izdvajanja za novorođenčad, vantjelesnu oplodnju i druge oblasti" - kaže Lazarević i napominje da je kompanija "Boksit" oslonac razvoja i u tom segmentu navodi izgradnju kružnog toka i formiranje specijalističkog zdravstvenog centra.

Predsjednik SO-e Milići Branislav Novaković kaže da je lokalni parlament u proteklih godinu dana, radio na donošenju odluka koje su imale za cilj da poboljšaju život građana opštine Milići. "Naš rad se odvijao u dva pravca - stvaranje podloge za efikasniji i produktivniji rad Skupštine a drugi stvaranje podloge kako bi izvršni organi vlasti mogli da kreiraju što bolji i kvalitetniji život na lokalnom nivou " - kaže Novaković.

Svakako veliku ulogu u razvoju Milića imaju viši nivoi vlasti, u prvom redu Vlada RS – kaže poslanik u NS RS Radovan Višković. "Bez te kompilacije vlasti, državnog i lokalnog nivoa mi ne bi uradili mnoge stvari. Za narednih 26 godina, ja Miliće vidim puno, puno bolje nego danas, iako mi i danas možemo da se pohvalimo sa mnogo toga. Takođe, želim svim građanim da čestitam Dan opštine i da im obećam da ćemo učiniti sve da u narednom periodu budemo bolji nego danas" - poručio je Višković.

alt
alt

alt
Na svečanoj sjednici održanoj u Domu rudara u Milićima, odlukom Skupštine opštine, uručena su priznanja zaslužnim pojedincima, organizacijama i preduzećima. Priznanje “Povelja opštine Milići” dodijeljeno je samostalnoj trgovinskoj radnji “Riva” Milići i profesoru srednjoškolskog centra “Militun Milanković” iz Milića Vojkanu Mujičiću.

"Svako priznanje čoveku godi, predstavlja jedan odnos prema njegovom radu. Naravno sad to predstavlja obavezu da i ubuduće bolje i više radimo. ja bih samo poručio da ubuduće na ovoj bini bude više mladih ljudi koji će dobiti neko od opštinskih priznanja" - kaže Mujičić.

Milan Džinkić, sin Miloša Džinkića, vlasnika STR "RIVA" Milići, preuzeo je priznanje. "Mi smo počeli kao mala trgovina sa osnovnim životnim namirnicama, a kasnije smo preselili u veći prostor, u kojem smo i danas i građanima nudimo  veliki broj artikala. Priznanje koje sam danas preuzeo zaista mi mnogo znači -ko zna možda ću i ja nastaviti da se bavim ovim poslom" - kaže Milan.

Priznanje “Posebna povelja opštine Milići” dodijeljeno je pravniku Čedomiru Brajkovići I milićkom preduzeću “Samatini”. Borko Lalović predstavnik preduzeća "Samatini" preuzeo je priznanje. "Sigurno da je ovo priznanje podsticaj za dalji rad ali prvo bih se zahvalio našim radnicima bez kojih mi ne bi bili tu gdje jesmo" - poručio je Lalović.

Priznanje “Zlatna povelja opštine Milići” dodijeljeno je LJubinki Stjepanović, majci poginulog borca i posthumno Radenku Bačiću.

alt
alt

alt
Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje cvijeća na Spomen-obilježje kod Doma rudara. Cvijeće su položili načelnik i predsjednik SO-e, te predstavnici opštinske boračke organizacije. Dragutin Đuričić predsjednik opštnske boračke organizacije podsjetio je da je sa područja opštine Milići poginuo 231 borac i 31 civilna žrtva. "Saradnja sa lokalnom zajednicom je na zadovoljavajućem nivou, onoliko koliko su u mogućnosti oni i pomažu boračku populaciju" - kaže Đuričić.

alt
alt

alt
Čestitku povodom Dana opštine Milići građanima i rukovodstvu opštine uputili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović i ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić.Svečanoj sjednici SO prisustvovao je i načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević. "Želim da čestitam Dan opštine, građanima Milića i rukovodstvu opštine. Mi Miliće doživljavamo kao dio Vlasenice, što su i bili, dok nisu postali opština, i mogu da kažem da je saradnja između dvije opštine na zavidnom nivou" - izjavio je Kraljević.

----------------------------------------------------------------------------------

Obilježavanje Dana opštine Milići, počelo je 27.marta akcijom "Kap krvi da budemo prvi" koju su realizovali maturanti SŠC "Milutin Milanković", izvedene su pozorišne predstave i organizovana Svečana akademija. 31. mart se kao Dan opštine Milići, obilježava od 2012. godine, jer je na ovaj datum , 1992. godine prvi put zasjedala skupština opštine Milići.

"KAP KRVI DA BUDEMO PRVI"

Maturantkinja Ivana Mijatović već drugi put učestvuje u akciji. "Ovom akcijom mi već sedam godina,

alt
alt

alt
pokazujemo da živimo sa našim gradom i za naš grad. Ja sam prošle godine već darovala krvi i mogu da kažem da to nije ništa strašno i predložila bi svima koji mogu da daruju krv" - kaže Ivana.

Od 52-oje punoljetnih maturanata, njih 14 je moglo da, daruje krv a ovogodišnju akciju obilježio je veliki odziv građana. Čak njih 24 dalo je krv što je duplo više nego prošle godine. Rada Đokanović je među njima. "Krv darujem još od srednje škole, pa i na fakultetu i posle toga. Ja svom sinu nisam mogla da dam krv jer sam tad bila pod stresom i uvijek se odazovem ovakvim akcijama jer znam koliko to znači" - poručuje Rada.

Dragan Durmić takođe, svake godine podržava akciju maturanata. "Želja mi je da dam krv 50 puta. Preporučio bi mlađim osobama koje su zdrave da daruju krv" - kaže Durmić.

Vladimir Vasiljević je darovao 13 puta krv. "Prvi put sam darovao krv na fakultetu" - kaže Vladimir.

Vladan Trivković je do sada pet puta darovao dragocjenu tečnost. "Već drugi put se odazivam akciji maturanata. Krv je jedina stvar, koja se ne može kupiti novcem, nekada ni prijateljstvo nije moglo a danas može, ali krv ne može. Eto to je jedan od razlog zašto darujem krv" - kaže Vladan.

Krv je među prvaima dao profesor Vojkan Mujičić koji je prije sedam godina pokrenuo ovu plemenitu akciju. "I ja sam kao maturant prvi put darovao krv i evo već 39 godina imam knjižicu dobrovoljnog davaoca. Ovom akcijom oni pokazuju da mogu da budu kreatori društvenog života u našoj opštini i da su bitan segment našeg društva" - kaže profesor Vojkan Mujičić.

Akcija je organizovana u saradnji sa OO Crvenog krsta Milići i Zavodom za transfuziju krvi  Zvornik. Sektar OO Crvenog krsta Milići Savo Đukanović ističe da je darivanje krvi redovna aktivnost Crvenog krsta.

Direktorica milićkog SŠC-a, Vesna Bogičević vjeruje da će tradicija, započeta prije sedam godina, nastaviti da živi i u narednim godinama. "Ponosna sam što naši maturanti na čelu sa profesorom Vojkanom orgnizuju ovu humanu akciju i vjerujem da će sledeće generacije nastaviti tradiciju" - kaže direktorica Bogičević. 

Doktor Dalibor Lipovac iz Zavoda za transfuziju krvi Zvornik kaže da Zavod trenutno raspolaže dovoljnim količinama dragocjene tečnosti zahvaljujući upravo ovakvim akcijama. "Odziv dobrovoljnih davalaca je svake godine na višem nivou nego prethodne, tako da su sve manje potrebe za namjenskim  porodičnim davanjem" - kaže Lipovac.

Maturante je posjetio i načelnik opštine Milići Momir Lazarević.

-----------------------------------------------------------------------------

Povodom obilježavanja Dana opštine Milići, glumci banjalučkog pozorišta "DIS" izveli su u Domu rudara u Milićima, predstavu za odrasle pod nazivom „Mala iz Graca, ja iz Bajinaca“ i predstavu za djecu „Pipi duga čarapa“.

alt
alt

alt

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom