top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 47 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas421
mod_vvisit_counterJuče462
mod_vvisit_counterOve sedmice1299
mod_vvisit_counterProšla sedmica3333
mod_vvisit_counterOvaj mjesec11705
mod_vvisit_counterProšli mjesec12250
mod_vvisit_counterUkupno1099712
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Članovi saobraćajne sekcije obnovili znanje o poznavanju saobraćajnih propisa PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 04 april 2018 09:05

alt
alt

alt
Milići - U okviru projekta "Briga o djeci - zajednička odgovornost i obaveza" koji realizuje OŠ "Aleksa Jakšić" u saradnji sa  Ministarstvom  prosvjete i kulture Republike Srpske i Republičkim pedagoškim zavodom, članovi saobraćajne sekcije OŠ „Aleksa Jakšić“ imali su priliku da se kroz razgovor sa predstavnicima policijske stanice Milići , dodatno informišu o pravilima ponašanja biciklista u saobraćaju ali i o drugim temama – kaže pedagogica u milićkoj osnovnoj školi - koordinator projekta Ljubica Milanović.

"Ovom prilikom smo u saradnji sa PS Milići dogovorili saradnju i u povodu 04.aprila Dana policije i ovo je jedan vid obilježavanja - Dana otvorenih vrata" - kaže pedagogica Milanović.

alt
alt

alt
Članovi saobraćajne sekcije, demonstrirali su na poligonu, vožnju biciklom koja je ujedno bila i vježba pred takmičenje koje će , biti organizovano tokom ovog mjeseca. "Saznao sam nešto više o saobračajnim pravilima" - kaže Vladimir Erić,učenik VI razreda. Marija Novaković, učenica IX razreda ističe  da su policajci pokazali kako vrše uviđaj na terenu. "Pokazali su nam elemente koje koriste tom prilikom i još neke stvari" - kaže Marija.

Učenici koji su članovi saobraćajne sekcije biće i dio tzv. "školskih patrola", koje će biti formirane tokom ovog mjeseca - kaže Dragoslav Šipovac, nastavnik tehničkog obrazovanja u milićkoj osnovnoj školi. "Školske patrole bi pomagale policiji, tako da bi oni povremeno sa policajcima bili na terenu i na taj način učili o saobraćajnim propisima" - kaže Šipovac.

Bogdan Madžarević,pomoćnik komandira PS Milići, vjeruje da će "školske patrole" uticati na povećanje bezbjednosti učesnika u saobraćaju. "Vjerujem da će to doprinijeti većoj bezbjednosti, kako djece tako i drugih učesnika u saobraćaju. Cilj nam je da pobudimo svijesti  kod vozača da i oni misle o bezbjednosti djece, učesnika u saobraćaju" - kaže Madžarević.

U okviru projekta "Briga o djeci - zajednička odgovornost I obaveza" u decembru prošle godine organizovano je predavanje na temu "Pirotehnika" a u februaru, ove godine, "Prevencija zlostavljanja djece i mladih putem interneta".

alt


.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom