top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 12 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas243
mod_vvisit_counterJuče394
mod_vvisit_counterOve sedmice1305
mod_vvisit_counterProšla sedmica3124
mod_vvisit_counterOvaj mjesec8553
mod_vvisit_counterProšli mjesec11525
mod_vvisit_counterUkupno1084310
Baner
Baner
Baner

Milići : Podnesena 22 zahtjeva za ostvarivanje prava na ličnu invalidninu PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 12 jul 2018 10:49

alt
alt

alt
Milići - Centru za socijalni rad u Milićima do sada je podnesno 22 zahtjeva za ostvarivanje prava na ličnu invalidninu, što je novo pravo iz oblasti socijalne zaštite koje finansira Vlada Republike Srpske – potvrđuje viši stručni saradnik za socijalnu i porodičnu zaštitu u Centru za socijalni rad u Milićima, Spomenka Durmić.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Pravilnik o ostvarivanju prava na ličnu invalidninu čija je primjena počela 1. jula, a prva isplata očekuje se u avgustu. Vlada Republike Srpske sredinom prošlog mjeseca donijela je odluku o naknadi za lične invalidnine, a Iz budžeta su za 2018. godinu odobrena dva miliona KM za ove namjene. Prema procjenama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, 3.200 lica sa najtežim invaliditetom mjesečno će dobijati po 100 KM. 

Ličnu invalidninu mogu ostvariti lica sa prebivalištem u Republici Srpskoj čija su tjelesna oštećenja od 80 do 100 odsto, kod kojih je invaliditet nastupio u razvojnom periodu do 18. godine, te koja zavise od pomoći i njege drugog lica.

Poslednje ažurirano četvrtak, 12 jul 2018 11:00
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom