top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 26 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas304
mod_vvisit_counterJuče531
mod_vvisit_counterOve sedmice1914
mod_vvisit_counterProšla sedmica4791
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14704
mod_vvisit_counterProšli mjesec20646
mod_vvisit_counterUkupno1431386
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Šekovići : Ambasada SAD renovirala školu u Papraći PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 25 oktobar 2019 17:16

altŠekovići/Papraća -Zahvaljujući sredstvima Američke ambasade u BiH, objekat OŠ "Jovan Dučić"  naselju Papraća u opštini Šekovići, u potpunosti je renoviran, tako da učenici i nastavnici od ove školske godine imaju odlične uslove za rad. Učenice devetog razreda, Katarina Bunijevac i Jovana Zekić, neizmjerno su zahvalne Američkoj ambasadi na ovoj pomoći, jer su uslovi u kojima se nastava do sada odvijala bili jako loši.

alt
alt

alt
"Vjetar je odnio krov sa fiskulturne sale, tako da nismo mogli da je koristimo" - kaže Jovana.

"Toaleti su bili neupotrebljivi, prozori se nisu mogli zatvoriti, na nekima su i stakla bila polupana, bilo je hladno... i zato smo zahvalni Ambasadi SAD što su nam renovirali školu" - kaže Katarina.

Rekonstrukcija objekta škole u Papraći koštala je 340 000 KM - kaže zamjenik načelnika opštine Šekovići Slaviša Mrkajić i podsjeća da je opština prije dvije godine kandidovala projekat Ambasadi SAD u Sarajevu a realizacija je počela u maju ove godine ."Rekosntrukcija je podrrazumijevala zamjenu krova, podova, spoljašnje i unutrašnje stolarije, kanalizacione i vodovodne mreže, moleraj. Mi smo izrazito nerazvijena opština,imamo još projekata i bili bismo zahvalni Ambasadi SAD ako bi nam pomogli " - kaže Mrkajić.

Šef Kancelarije Ambasade SAD u BiH za saradnju u oblasti odbrane, Kori Šej ističe da je zadovoljan i srećan jer su djeci omogućili bolje uslove za školovanje. "Obrazovanje u BiH i RS je veoma važno i zato smo realizovali ovaj projekat" - izjavio je Šej.

Nastavu u područnom odjeljenju osnovne škole u Papraći pohađa 88 učenika od prvog do devetog razreda a direktorica škole, Milica Vasilić vjeruje da će renoviranjem objekta, broj učenika biti veći. "Vjerujemo da će sada roditelji, koji su upisivali djecu u bolje opremljene škole, opredjeliti se da ipak upišu djecu u našu školu" - ističe Vasilićeva.

https://www.slobodnaevropa.org/a/30208480.html

Škola u Papraći područno je odjeljenje OŠ“Jovan Dučić” iz Šekovića.

https://www.youtube.com/watch?v=SOzljA0-k-c&t=4s

Poslednje ažurirano petak, 25 oktobar 2019 17:27
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom