top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 26 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas268
mod_vvisit_counterJuče713
mod_vvisit_counterOve sedmice2287
mod_vvisit_counterProšla sedmica4936
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5188
mod_vvisit_counterProšli mjesec21323
mod_vvisit_counterUkupno1380628
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Počeo "Festival dramskog stvaralaštva" u Vlasenici PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 15 novembar 2019 11:15

altVlasenica -  Predstavom „Neka bude ljubav“, u Vlasenici je sinoć zvanično otvoren drugi „Festival dramskog stvaralaštva“ koji organizuje SŠC „Milorad Vlačić“. Članovi Srednjoškolske amaterske pozorišne grupe „Midl Ejdžs“ na čijem je čelu Vesna Drljić, profesorica Engleskog jezika, kaže da su srednjoškolci izveli predstavu bez teksta.

Prvog dana festivala nastupili su i mladi iz Zavidovića. Četrnaestogoidšnja Iman Ahmetović na sceni je sa još četvoro predstavnika Centra za kulturu Zavidovići izvela dramsko čitanje.

"Festival dramskog stvaralaštva" u Vlasenici, ljubiteljima pozorišne umjetnosti, ponudiće šest predstava koje su pripremili mladi glumci iz Trebinja, Foče, Višegrada, Mostara, Kaknja, Zavidovića i Vlasenice. Miroljub Mijatović, dramski pedagog i glumac Bosanskog narodnog pozorišta Zenica koji je i član žirija, kaže da je sa mladima iz pomenutih gradova realizovao radionice interkulturalnog učenja putem drame, odnosno dramskim tehnikama i metodama.

Iskustvo dugo više od tri decenije sa mladim glumcima će tokom festivala u ulozi žirija podijeliti i Ermina Nišić, glumica iz Zenice.

U okviru današnjeg programa (15.11.), publici će se predstaviti pozorišta iz Foče i Kaknja. Amatersko pozorište Foča u 17 časova izvešće predstavu „Cigani, idemo !“ koja je rađena na osnovu poeme „Cigani“ Aleksandra Sergejeviča Puškina a nakon njih na daske koje život znače staće i članovi dramskog studija Kulturno sportskog centra iz Kaknja, koji izvode predstavu „Životinjska farma“. Ena Sikira glumica u predstavi kaže da su prvi put u Vlasenici.

Pozorišna scena u holu vlaseničkog SŠC-a, sutra (16.11.) je na raspolaganju pozorištima iz Trebinja i Mostara. Milica Salata iz Trebinja, glumom se bavi pet godina i dio je 13-člane ekipe koja će izvesti predstavu „Obična priča“.

"Festival dramskog stvaralaštva" u Vlasenici traje do 17. novembra, finansijski je podržan kroz program BHRI koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije /IOM/, uz podršku USAID-a a podršku organizacji festivala daje Kulturna scena "Male stvari" iz Trebinja - kaže direktor vlaseničkog SŠC Goran Đurić i dodaje da je Festival u Vlasenici uvrtšen i u program ovogodišnje manifestacije Evropska noć teatra u BiH koja će biti obilježena sutra.

Priliku da pokažu svoje glumačko umijeće na pozorišnoj sceni, imali su i učenici vlaseničke osnovne škole koji su bili uvertira zvaničnom otvaranju Festivala dramskog stvaralaštva u Vlasenici. Sve predstave igraju se u SŠC a ulaz je besplatan.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom