top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 17 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas43
mod_vvisit_counterJuče917
mod_vvisit_counterOve sedmice3987
mod_vvisit_counterProšla sedmica4834
mod_vvisit_counterOvaj mjesec9491
mod_vvisit_counterProšli mjesec20596
mod_vvisit_counterUkupno1405527
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Uz pomoć HELP-a i NODAS-a biće uloženo 270 000 KM, prvenstveno u poljoprivredu PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 28 novembar 2019 11:18

altVlasenica - Njemačka nevladina organizacija HELP u saradnji sa opštinom Vlasenica , pomogla je u proteklom periodu 30 poljoprivrednih proizvođača koji su u poljoprivredi vidjeli priliku da obezbijede prihod za svoju porodicu. Slavica i Nedeljko Kovačević iz vlaseničkog naselja Dragasevac, preko HELP-a su nabavili plastenik. "Registrovan sam poljoprivrednik jer od penzije ne može da se živi. Taj plastenik od HELP-a nam je dobrodošao tako da sad imamo dva plastenika" - kaže Nedeljko.

Nedeljkova supruga Slavica kaže da povrće iz plastenika prodaje na kućnom pragu ali i na gradskoj pijaci. "Povrće iz jednog plastenika prodajemo a iz drugog koristimo za nas, pošto smo višečlana porodica i dobro nam dođe svježa i zdrava hrana" - kaže Slavica 

Enisi Čeliković iz naselja Jarovlje , nabavka kosačice preko Help-a, olakšala je pripemu hrane za stoku. "Imamo 120 ovaca, dvije krave, kozu, kokoške. Kosimo preko 100 dunuma zemlje i zahvaljujući ovoj kosačici više ne moram plaćati za košenje" - kaže Enisa.

Dobra saradnja sa njemačkom nevladinom organizacijom HELP nastavljena je i ove godine. Šef odsjeka za razvoj u opštini Vlasenica Željko Damljanović kaže da je u toku realizacija projekta  “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije Zapadnog Balkana 2019-2020”, u vrijednosti 90 000 KM i dodaje da uporedo sa ovim realizuju i projekat sa Udruženjem za razvoj i afirmaciju društva (NODAS) koji ima za cilj jačanje ženskog preduzetništva u vrijednosti od oko 180.000 KM. "Jedan od ciljeva ovih projekata jeste olakšati početak i inkubaciju sopstvenih biznisa. I u jednom i u drugom projektu pomoć će koristiti po 20 korisnika koji će dobiti grantove u materijalnim sredstvima, uz vlastito učešće. Vrijednost granta u okviru projekta sa Help-on iznosi 2000 eura a sa Nodas-om 3000 eura " - kaže Damljanović. 


Oba projekta finansiraju opština Vlasenica i Vlada Savezne Republike Njemačke uz sufinansiranje korisnika.

Poslednje ažurirano četvrtak, 28 novembar 2019 11:20
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom