top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 13 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas57
mod_vvisit_counterJuče917
mod_vvisit_counterOve sedmice4001
mod_vvisit_counterProšla sedmica4834
mod_vvisit_counterOvaj mjesec9505
mod_vvisit_counterProšli mjesec20596
mod_vvisit_counterUkupno1405541
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Bratunac : UŽ "Maja" i "Priroda" rade na promociji ruralnog i avanturističkog turizma u Bratuncu PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 25 decembar 2019 13:37

altBratunac - UŽ "Maja" u partnerstvu sa UŽ "Priroda", 24.decembra je održalo prvi sastanak opštinske radne grupe za razvoj turizma na lokalnom nivou opštine Bratunac u okviru projekta“Promocija i razvoj ruralnog i avanturističkog turizma na području opštine Bratunac” - saopšteno je iz pomenutih udruženja.

Projekat se provodi uz podršku bespovratnih sredstava Projekta za razvoj I promociju turizma Vijeća za regionalnu saradnju i finansiran je od Evropske Unije, a provodi ga RCC u nastojanju da doprinese rastu i konkurentnosti šest ekonomija zapadnog Balkana podržavajući razvoj i promociju zajedničke regionalne kulturne i avanturističke turističkeponude. "Nosilac realizacije ovog projekta je Udruženje "Maja", a sa oko 40.000 evra njegovu realizaciju finansira Savjet za regionalnu saradnju EU", rekla je novinarima predsjednik Udruženja Nada Marković. 

Predsjednik "Prirode" Željana Pjevalica izjavila je da je u strategiji razvoja, opština Bratunac prioritet dala poljoprivredi i turizmu i ovaj projekat se uklapa u opštinske strateške planove. 
"U okviru projekta predviđena je izgradnja turističke staze kroz bratunačke malinjake, koja treba da ih poveže sa rijekom Drinom. Takođe, biće izgrađena i etno kuća koja će koristiti za prodaju poljoprivrednih proizvoda i ženskih rukotvorina, te gljiva i ljekobilja, kao i suvenira sa ovog područja, ali da služi i kao centar za pružanje informacija i povezivanje turista sa turističkim operaterima ili davaocima određenih usluga", precizira Pjevalica. 


Jedna od zainteresovanih za učešće u ovom projektu je Bojana Božilović iz poljoprivrednog gazdinstva "Nešković" koje ima stogodišnju tradiciju proizvodnje povrća, voća i cvijeća. 
"Želim da na porodičnom imanju u Pobrđu formiram etno selo gdje turisti mogu da dođu i borave više dana, uživajući u turističkim sadržajima ovog područja i, prije svega, u zdravoj hrani koju ćemo im pripremati", pojašnjava Božilovićeva.

alt

Sastanku je prisustvovalo 18 relevantnih predstavnikalokalne uprave, turističke organizacije, biznisa, kulture, lovačkih i ribolovačkih udruženja i drugih NVO zainteresovanih za razvoj turizma. Na sastanku je osim formiranja opštinske radne grupe i predstavljanja aktivnosti projekta, izrađen plan rada za naredni period.

Planirano je da se u narednih 7 mjeseci, sastanci radne grupe održavaju kontinuirano,  sa sledećim glavnim temama na dnevnom redu: Revidiranje i dopuna opštinske Strategije za razvoj turizma i njene implementacije; Izrada promo turističkih materijala;  Uspostavljanje novih turističkih proizvoda i usluga  sa akcentom na projektom predviđene -  Staza zdravlja i Kuća zdravlja i tradicije; Planiranje  novih radnih mjesta u sektoru turizma i uvezivanje turističke ponude malih kućnih biznisa sa akcentom na projektom predviđene ciljne grupe  - žene i mlade.

Takođe, dogovorene su naredne aktivnosti - radionice za razvoj kapaciteta turističkih radnika na teme: Marketing u turizmu i Turistička ekonomija-zapošljavanje i samozapošljavanje u turizmu. Radionice će voditi eminentni stručnjaci iz ovih oblasti koji će biti odabrani u saradnji sa  Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske i Turističkom oraganizacijom Republike Srpske.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom