top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 16 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas106
mod_vvisit_counterJuče767
mod_vvisit_counterOve sedmice1585
mod_vvisit_counterProšla sedmica5088
mod_vvisit_counterOvaj mjesec10466
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1623720
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : SŠC "Milorad Vlačić" planira upis 120 učenika u školskoj 2021/2022.godini PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 02 april 2021 09:44

alt
alt

alt
Vlasenica - SŠC “Milorad Vlačić” u Vlasenici planira da u školskoj 2021/2022.godini, upiše 120 učenika a budući srednjoškolci imaju na raspolaganju pet struka. Direktor vlaseničkog SŠC Pajisija Patrović kaže da u novoj škoslkoj godini nude dva nova zanimanja poslovno-informatički tehničar i bravar–zavarivač.

"Planirali smo da upišemo po jedno odjeljenje za sledeća zanimanja : gimnazija,poslovno-informatički tehničar, farmaceutski tehničar, fizioterapeutski tehničar i kombinovano odjeljenje u okviru III stepena za zanimanja bravar-zavarivač te mehaničar grijne i rashladne tehnike" - kaže Petrović i navodi da su nova zanimanja kreirana u skladu sa željama učenika i potrebama tržišta rada.

alt"Nakon provedene ankete među učenicima devetih razreda i informacija koje smo dobili sa Biroa za zapošljavanje, odlučii smo da uvedemo ova dva zanimanja koja su deficitarna" - objašnjava Petrović.

U korak sa uvođenjem novih zanimanja, SŠC u Vlasenici radi i na osavremenjavanju nastave, pa će tako srednjoškolce u septembru, ukoliko se nastava bude izvodila u učionicama, dočekati STEM laboratorija – kaže Petrović.

"Ministarstvo prosvjete i kulture RS nas je nominovalo organizaciji "Spasimo djecu" i dobili smo opremu vrijednu oko 21 500 KM, između ostalog to je pametna tabla, 3D štampač i drugo" - kaže Petrović.

I ove školske godine SŠC "Milorad Vlačić" ima organizovan vlastiti prevoz učenika, kako na području opštine Vlasenica, tako i za učenike koji dolaze iz susjednih opština.

"Mi smo pokrili prevozom sve pravce koji gravitiraju ka našoj školi.Sopstveni prevoz je obezbijeđen za učenike iz Tišče,Šekovića,Milića a riješen je prevoz i iz pravca Han Pijeska" - napominje Petrović.

altKombinacija odličnih uslova za izvođenje nastave, nastavnog kadra i opreme, kako kaže Petrović, vlasenički SŠC je pozicionirala na mapi uspješnih i van granica Regiona.

"Naši učenici su otišli i na Svjetska takmičenja i vratili se sa medaljama a odlične rezultate ostavrujemo i na regionalnim takmičenjima iz fizike, matematike, geografije, tako da je kvalitet ono štro mi nudimo našim učenicima" - zaključuje direktor SŠC "Milorad Vlačić" Vlasenica Pajisija Petrović.


Trenutno nastavu u SŠC "Milorad Vlačić" u Vlasenici pohađa 367 učenika.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom