top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 17 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas126
mod_vvisit_counterJuče767
mod_vvisit_counterOve sedmice1605
mod_vvisit_counterProšla sedmica5088
mod_vvisit_counterOvaj mjesec10486
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1623740
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Zgrada opštine izgrađena prije 133 godine dobija novo ruho PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 27 april 2021 09:40

altVlasenica - Zgrada opštine Vlasenica, izgrađena prije 133 godine, do kraja maja biće rekonstruisana. Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević objašanjava da sanacija podrazumijeva unutrašnje i vanjske radove na objektu.

"Vršimo kompletnu promjenu instalacija (struje,vode), radi se zamjena stolarije i krova. Biće urađeni zidovi, plafoni te uređeni kabineti i skupštinska sala. Ovo je bez sumnje najveća i najbitnija rekonstrukcija zgrade opštine i želim da se zahvalim UNDP-u, sa kojim imamo odličnu saradnju, na finansijskoj pomoći da realizujemo ovaj projekat. Želim istaći da će nam biti potrebno još sredstava da završimo sve što je potrebno jer dogovori koje smo imali prije pandemije sa određenim investitorima iz Austrije da nam pomognu oko rekonstrukcije zgrade, sada više nisu u opticaju zbog ove situacije, tako da ćemo se za preostale radove osloniti na vlastita sredstva i na pomoć Vlade RS " - kaže Kraljević.

altSanacija zgrade opštine koštaće oko 350 000 KM a dio sredstva u iznosu od 120 000 KM obezbijeđen je kroz Projekat integrisanog lokalnog razvoja ILDP koji opština Vlasenica realizuje sa UNDP od 2013.godine - kaže šef Odsjeka za razvoj u opštini Vlasenica Željko Damljanović .

"Dakle sredstva su dobijena kao nagrada opštini Vlasenica  u okviru ILDP projekta. Nagrada se dobija na osnovu rangiranja opština i bodovanja na osnovu uspješnosti implementacije projekata, šire uključenosti javnosti u donošenje odluka... Prema tom kriterijumu, pretprošle godine opština Vlasenica je dobila nagradu za drugo mjesto u okviru opština koje učestvuju u programu ILDP-a, a prošle godine smo dobili prvu nagradu koja iznosi 120 000 KM. Sredstva smo bili dužni utrošiti na realizaciju jednog od razvojnih projekata koji se nalazi u Strategiji razvoja opštine i s obzirom da su odrađene mjere energetske efikasnosti na značajnijim javnim objektima, Komisija za odabir projekata je odlučila da sredstva budu usmjerena u rekosntrukciju zgrade opštine Vlasenica" - kaže Damljanović.

Pored sanacije zgrade opštine, projekat podrazumijeva aktivnosti usmjerene na jačanje tehničkih i ljudskih kapaciteta opštinske uprave.

Zgrada opštine jedan je od najstarijih objekata u Vlasenici, izgrađen 1888. godine a njena sanacija trebala bi biti završena do kraja maja. 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom