top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 12 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas111
mod_vvisit_counterJuče767
mod_vvisit_counterOve sedmice1590
mod_vvisit_counterProšla sedmica5088
mod_vvisit_counterOvaj mjesec10471
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1623725
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Prikupljeno 30 doza dragocjene tečnosti PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 11 maj 2021 11:55

altVlasenica - Opštinska organizacija Crvenog krsta Vlasenica organizovala je danas u Domu zdravlja u Vlasenici akciju dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je prikupljeno 30 doza dragocjene tečnosti. Milada Kandić psiholog u Centru za mentalno zdravlje u Vlasenici , tradicionalno daruje krv.

"Mislim da sam počela prije 10-ak godina da darujem krv i uvijek se rado odazovem akciji. Inače i radim u domu zdravlja tako da smatram da je to moja obaveza. Velika je to stvar, lijepo je vidjeti da ima ovoliki broj prijavljenih i sretna sam što mogu na ovaj način da dam doprinos" - kaže Milada.

Velibor Gavrilović,vatrogasac takođe je podržao akciju. "Ovo je peti, šesti put da darujem krv, dobro se osjećam a razlog je jednostavan - humanost na djelu" - kaže Gavrilović.

alt

U bazi podataka vlaseničkog Crvenog krsta nalazi se oko 200 dobrovoljnih davalaca a današnja akcija dio je obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta – kaže Milena Neđić sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta Vlasenica.

"Odazvao se veliki broj građana među njima su maturanti, profesori, zaposleni u ŠG "Birač, radiju,lokalnoj upravi, vatrogasci..." - kaže Neđićeva.

alt

Aktivnost je provedena u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Zvornik. Šef službe zvorničke transfuzije dr Vladimir Dražić kaže da je prošle godine, zbog pandemije virusa korona, broj akcija bio manji za nekih 20 do 30%, ali da se trenutna situacija sa zalihama krvi popravlja.

"Imali smo manji procenat akcija ali i bolnice su radile smanjenim kapacitetom kada su u pitanju operacije, tako da se to iznivelisalo. Sad je malo bolje. Imali smo neki dan akciju u Bratuncu, evo danas u Vlasenici i nadam se da će se akcije nastaviti i u narednom periodu" - kaže dr Dražić.

alt

U Nedjelji Crvenog krsta osim dobrovoljnog darivanja krvi, vlasenički Crveni krst ima i drugih aktivnosti - napominje Milena Neđić sekretar opštinske organizacije CK Vlasenica.

"Dobili smo donaciju CK RS - pakete hrane i higijene i to ćemo dijeliti socijalno ugroženim porodicama. Naša Javna kuhinja je takođe dobila donaciju, zamrznuto povrće od jednog preduzeća iz Bratunca" - napominje sekretar OO CK Vlasenica Milena Neđić.


Nedjelja Crvenog krsta tradicionlano se obilježava od 08. do 15. maja a ovogodišnji slogan glasi „U vremenu distanciranja, sačuvajmo humanost. Darujmo krv!"

Svjetski dan Crvenog krsta obilježava se 8. maja, na dan kada je rođen Anri Dinan, osnivač jednog od najmasovnijih i najstarijih humanitarnih pokreta.


Poslednje ažurirano utorak, 11 maj 2021 11:56
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom