top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 15 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas41
mod_vvisit_counterJuče430
mod_vvisit_counterOve sedmice471
mod_vvisit_counterProšla sedmica3508
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14278
mod_vvisit_counterProšli mjesec14502
mod_vvisit_counterUkupno1723250
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Konjević Polje : UŽ "Jadar" realizuje radionice tkanja PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 30 avgust 2021 10:07

altKonjević Polje - UŽ „Jadar“ iz Konjević Polja organizuje radionice tkanja u okviru projekta „Prenos tkanja na mlade“ koji je podržala opština Bratunac. Predsjednica Udruženja Ifeta Mejremić kaže da je cilj sačuvati tradiciju tkanja od zaborava i da se mlade djevojke i žene obuče da tkanjem izrađuju određene upotrebne stvari.

alt"Ovo nam je druga radionica, projektom je planirano tri a mi ćemo održati pet. Za potrebe tkanja smo kupili veliki stan i tri mala, imamo vunu koja je prirodno obojena i radimo onako kako su naše nane, naše bake radile. Želimo da neko od mladih to prihvati. Ja sam neki dan bila na sajmu u Osečini i tamo sam vidjela ručne radove koji su upravo izrađeni tkanjem. Na našim radionicama učestvuje od 15 do 20 žena, pretežno starijih ali ima i 5-6 mlađih koje žele da nauče. U planu nam je izrada mini stazica, torbi i ruksaka jer to nam gosti iz Italije traže da kupe kad nas posjete a kako naša opština razvija seoski turizam, mi smo se opredijelile da kroz tkanje damo svoj doprinos tome" - kaže Ifeta.

Opština Bratunac je pomenuti projekat podržala sa 3025 KM, radionice vodi Muška Jašić a koordinator projekta je studentkinja Mediha Hadžić iz Nove Kasabe. Projekat „Prenos tkanja na mlade“ startovao je prošlog mjeseca i traje do kraja septembra.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom