top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 12 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas41
mod_vvisit_counterJuče430
mod_vvisit_counterOve sedmice471
mod_vvisit_counterProšla sedmica3508
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14278
mod_vvisit_counterProšli mjesec14502
mod_vvisit_counterUkupno1723250
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Počela školska godina za 763 osnovaca i srednjoškolaca PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 01 septembar 2021 11:44

altMilići - U RS danas je počela nova školska godina. Milićka osnovna i srednja škola spremno su dočekale učenike. Za učenike prvih razreda osnovne škole upriličen je prijem, kako u centralnoj, tako i u područnim odjeljenjima, gdje su predstavnici lokalne samouprave prvačićima poželjeli srećan početak školovanja. U područnom odjeljenju Derventa prvačiće je posjetio zamjenik načelnika opštine Milići Danijel Kukić.

"Ovom prilikom smo im poklonili knjigu dobrodošlice i poželjeli uspjeh u školovanju " - izjavio je Kukić.


altPrvačiće u područnom odjeljenju Dubnica posjetio je predsjednik SO Milići Predrag Sušić.

"Ispred SO Milići došao sam da pozdravim naše đake prvake. Prvenstveno želim im da se kvalitetno druže u školi i da slušaju svoje učitelje jer imaju od koga da nauče. U planu nam je da u što skorije vrijeme osavremenimo ovu školu u smislu da uvedemo elektronske dnevnike i da u njoj imamo što više đaka prvaka" - izjavio je Sušić.

altUčenike prvog razreda u Centralnoj školi u Milićima posjetio je načelnik opštine Milići Marko Savić.

"Ovo je izuzetno važan dan za djecu, roditelje i nastavnike a i za lokalnu zajednicu jer obrazovanje je veoma važan stub koji diktira i kvalitet života u zajednici. Ono sa čime se suočavamo je pad broja djece i želimo da učinimo sve da djeci koja se trenutno školuju u našim školama obezbijedimo što bolje uslove. Nadam se da će epidemiološka situacija biti povoljna i da će dozvoliti da se nastava do kraja ove školske godine izvodi u učionicama. Ovim putem apelujem i na građane da se vakcinišu kako bi stvorili povoljnu epidemiološku situaciju" - kaže načelnik Savić.

Direktor OŠ "Aleksa Jakšić" u Milićima Radomir Madžarević kaže da je u prvi razred ove godine krenulo ukupno 59 đaka.

"U područnom odjeljenju Dubnica imamo 4 prvačića u Derventi 11 i ostali su u centralnoj školi. Imamo 4 odjeljenja a što se tiče ukupnog broja učenika, u novu školsku godinu krenulo je 518 đaka" - kaže direktor Madžarević.

Roditeljima đaka prvaka kao i prvačićima, prvi dan škole budi posebnu radost.

Danilo Kojić je prvi dan u školu došao u pratnji majke Dragane.

"Danilo je moje najmlađe, treće dijete i polazi u prvi razred, tako da idemo sve ispočetka. Uzbuđeni smo i on i ja, malo je situacija specifična zbog pandemije, ali prilagodićemo se" - kaže Dragana.

Đak prvak, Nađa Simić kaže da jedva čeka početak nastave.

"Mnogo volim školu i jedva čekam da počnu časovi. Očekujem da naučim da čitam i pišem. Imam dosta drugara sa kojima ću ići u školu" - kaže Nađa.

altPrvog dana nove školske godine načelnik opštine Milići Marko Savić je posjetio i SŠC "Milutin Milanković". Direktorica milićkog SŠC-a, Bojana Durmić Simić kaže da je škola spremno krenula u susret novim izazovima.

"Sve je spremno. Časovi traju 45 minuta, mali odmor 5 minuta a veliki 15 minuta, s tim da je preporuka Instituta da učenici ne napuštaju učionice tokom odmora. Zaposleni će morati da nose maske tokom trajanja časa, dok učenici moraju da nose masku samo kad odgovaraju i kad izlaze iz učionice, mada je preporuka da masku nose tokom cijelog časa ali nisu u obavezi. U novu školsku godinu kreće 245 učenika raspoređenih u 14 odjeljenja - gimnazija, ekonomska struka, šumarska struka i elektrotehnika" - kaže direktorica Bojana Durmić Simić.


Poslednje ažurirano sreda, 01 septembar 2021 11:47
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom