top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 13 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas41
mod_vvisit_counterJuče430
mod_vvisit_counterOve sedmice471
mod_vvisit_counterProšla sedmica3508
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14278
mod_vvisit_counterProšli mjesec14502
mod_vvisit_counterUkupno1723250
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Trgovinske i zanatske radnje ubuduće će raditi nedjeljom od 06:00h do 14:00h PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 02 septembar 2021 09:15

altMilići - Trgovinske i zanatsko-preduzetničke radnje na području opštine Milikći, nedjeljom će ubuduće raditi u periodu od 06 do 14 časova – odlučili su odbornici na petoj redovnoj sjednici SO-e Milići.

"Mi smo pripremali ovu odluku duži vremenski period kako bismo na realan način sagledali potrebe ljudi.Mi smo kontaktirali 98 preduzetnika na području opštine Milići što čini preko 95 % ljudi i našao se kompromis kada je u pitanju radno vrijeme nedjeljom. Podsjećam da je raniji okvir radnog vremena bio do 22 časa a sada je taj okvir do 14 časova, što je zapravo jedna smjena kako bi građani mogli da podmire svoje potrebe a da i preduzetnici ne budu oštećeni. Ako neko smatra da ne treba da radi nedjeljom ima na to pravo, samo je potrebno da radno vrijeme bude istaknuto" - objasnio je načelnik opštine Milići Marko Savić.

Na predloženu odluku, Amandman da nedjelja bude neradni dan, su uputili odbornici SDS-a, PDP-a i DNS-a. Pomenuti Amandman nije usvojen pa odbornici pomenutih partija nisu podržali predloženu odluku - kaže odbornik SDS Bojan Vuković.

"Mi smo glasali protiv jer naš osnovni motiv je da trgovine ne rade nedjeljom, budući da u tom sektoru radnici najviše rade a imaju najmanja primanja. MIšljenja smo da ukoliko trgovine ne bi radile nedjeljom, građani ne bi bili oštećeni kao ni trgovine. Međutim, koliko imam informacije, NS RS će uskoro donijeti novi zakon o trgovinama, po kojem će nedjelja biti neradni dan" - kaže Vuković.

Prijedlog Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku i zanatsko-preduzetničku djelatnost na području opštine Milići, podržalo je 10 odbornika.


Poslednje ažurirano četvrtak, 02 septembar 2021 09:18
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom