top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 20 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas62
mod_vvisit_counterJuče430
mod_vvisit_counterOve sedmice492
mod_vvisit_counterProšla sedmica3508
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14299
mod_vvisit_counterProšli mjesec14502
mod_vvisit_counterUkupno1723271
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Usvojena odluka o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 03 septembar 2021 09:15

altMilići - Prijedlog Odluke o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja sa napuštenim i izgubljenim ljubimcima na području opštine Milići usvojen je na petoj redovnoj sjednici Skupštine opštine. Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju Slaviša Stanković objašnjava da se ovom odlukom reguliše držanje kućnih ljubimaca u urbanom dijelu opštine Milići.

"Samim tim uspostaviće se registar pasa gdje će vlasnici pasa biti u obavezi da pse prijave nadležnoj veterinarskoj stanici koja će u saradnji sa Odjeljenjem  voditi registar pasa, sv će morati biti čipovani. Odlukom je regulisano da se u stanovima i zajedničkom dvorištu stambenih zgrada može držati jedan pas, odnosno jedna mačka a njihov podmladak najduže do 6 mjeseci . NIje dozvoljeno držanje pasa ili mačaka na balkonima, lođama, terasama, tavanu, podrumima ili drugim prostorijama koje koriste svi stanari zgrade. U individualnim stambenim objektima dozvoljeno je držanje 2 psa i 3 mačke a njihov podmladak do 6 mjeseci. Vlasnici pasa i mačaka dužni su da brinu o svojim kućnim ljubimcima i da ih drže na propisan način kako ne bi ometali druge vlasnike kolektivnih ili individualnih stambenih objekata u mirnom korištenju odmora a posebno u periodu od 22:00h do 06:00h" - kaže Stanković i dodaje da su za nepoštovnje ove odluke predviđene novčane kazne.

alt"Prijava se može podnijeti putem telefona i pismenim putem. Prijave će se Policijskoj stanici podnositi pismenim i usmenim , odnosno telefonskim putem 24h a Komunalnoj policiji pismenim putem. Prijava obavezno mora da sadrži, kako podatke o licu čiji kućni ljubimac remeti javni red i mir, tako i o podnosiocu prijave. Kazne se kreću u rasponu od 1000KM do 3000 KM za pravno lice, odgovorno lice u pravnom licu od 500 KM do 1000 KM, za preduzetnike 300 KM - 500 KM i fizička lica od 50 KM do 300 KM u zavinosti od prekrašaja koji je učinjen" - kaže Stanković.

Načelnik opštine Milići Marko Savić kaže da je mnogo urađeno kada je riječ o psima lutalicama, jer su do sada u azil smještena 42 psa sa područja naše opštine.

"Primijetili smo da je veliki broj vlasničkih pasa pušten na ulicu i to nije u redu. Ovom problematikom niko se ranije nije bavio i na ovaj način smo uredili oblast jer svako ko ima kućnog ljubimca treba i da brine o njemu" - kaže načelnik opštine Milići Marko Savić.

Nakon duže rasprave i usaglašavanja, odluka je usvojena jednoglasno.


Poslednje ažurirano petak, 03 septembar 2021 09:18
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom