top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 13 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas50
mod_vvisit_counterJuče430
mod_vvisit_counterOve sedmice480
mod_vvisit_counterProšla sedmica3508
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14287
mod_vvisit_counterProšli mjesec14502
mod_vvisit_counterUkupno1723259
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Radovi na uređenju staza Ski-centra "Igrišta" uskoro počinju PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 03 septembar 2021 10:32

altVlasenica - Radovi na uređenju staza Ski-centra "Igrišta" u Vlasenici trebalo bi da počnu krajem ovog mjeseca - izjavio je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević nakon sastanka sa predstavnicima Olimpijskog centra "Jahorina" i Republičkog zavoda za geološka istraživanja.

alt"Kao što znate Ski-centar Igrišta je nedavno prešao u sastav Olimpijskog centra Jahorina, gdje je Vlada RS dala konceciju na 30 godina. Oni su već krenuli u raspisivanje tendera, na nama je da verifikujemo jednu odluku Regulacionog plana na Skupštini nakon čega će biti omogućeno da se dalje radi na Ski-centru Igrišta". Predstavnici OC "Jahorina" su prihvatili praktično sve one naše prijedloge u Regulacionom planu koje smo donijeli prije 10 godina. Naš primarni cilj je da planina ostane u cjelosti netaknuta uz minimalne kapacitete.Radiće se jedno akumulaciono jezero kako bi bio riješen problem osnježavanja, urediće se postojeće ski staze, postaviti šestosjed, gradiće se dva manja motela ... Meni je drago da smo nakon toliko godina uspjeli da krenemo u oživljavanje Ski-centra "Igrišta" koji će umnogome uticati na poboljšanje uslova života, kako građana Vlasenice tako i kompletne regije" - izjavio je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

altPredstavnik Republičkog zavoda za geološka istraživanja Boban Jolović kaže da će pomenuta institucija dati svoj doprinos inicijativi oživljavanja Ski-centra "Igrišta" u smislu obezbjeđivanja dovoljnih količina vode.

"Kako za potrebe osnježavanja staza, tako i pitke vode za potrebe Ski-centra. Mi smo danas predstavili i rezultate prethodnih istraživanja iz 2009. i 2016. godine i mislim da smo došli do jednog kvalitetnog rješenja, koje će u narednom periodu biti neophodno provesti kroz projektnu dokumentaciju a nakon toga i kroz određene zahvate i građevinske radove, kako bi Ski-centar funkcionisao bez problema" - kaže Jolović.

Prema riječima načelnika opštine Vlasenica Miroslava Kraljevića, radovi na uređenju staza i akumulacije bi trebali početi već ovog mjeseca.


Poslednje ažurirano petak, 03 septembar 2021 10:33
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom