top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 13 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas51
mod_vvisit_counterJuče430
mod_vvisit_counterOve sedmice481
mod_vvisit_counterProšla sedmica3508
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14288
mod_vvisit_counterProšli mjesec14502
mod_vvisit_counterUkupno1723260
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Rekonstruisano 50% objekta zgrade opštine preko ILDP projekta PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 11 oktobar 2021 10:23

altVlasenica - Preko projekta "Unapređenje efikasnosti i efektivnosti opštinske administracije kroz uspostavljanje savremenih metoda rada i primjena mjera energetske efikasnosti", koji finansira UNDP, u opštini Vlasenica je završen dio rekosntrukcije zgrade opštine Vlasenica.

alt"Ovaj projekat je realizovan u sklopu projekta Integrisanog lokalnog razvoja (ILDP) koji finansira Vlada Švajcarske,  putem razvojnog programa UN u BiH (UNDP) i opštinska uprava opštine Vlasenica u ukupnoj vrijednosti 471 099 KM, od toga Vlada Švajcarske putem UNDP-a finansira 120 330 KM dok preostali iznos, nešto više od 150 000 KM finansira opština Vlasenica. Radovi na sanaciji zgrade opštine koštali su 233 905 KM bez PDV-a a izvršena je zamjena i sanacij krova, unutrašnje i vanjske stolarije, elektroinstalacija, nabavka i instalacija nove računarske opreme i softverskih rješenja te obuka službenika" - objašnjava šef Odsjeka za razvoj opštine Vlasenica Željko Damljanović .

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević je izjavio da je kroz ovaj projekat, objekat zgrade opštine, izgrađen, prije više od 100 godina, rekonstruisan 50% i najavio nastavak rekonstrukcije u ovoj i narednoj godini.

alt"Meni je drago što je ovo prva, ozbiljnija rekonstrukcija zgrade opštine. Hvala našim prijateljima i partnerima iz UNDP-ija i Vladi Švajcarske  jer su prepoznali našu lokalnu zajednicu i nagradili nas, i to nam je dala inicijalna kapisla da krenemo u sve ovo. Od ovih sredstava uspjeli smo završiti nekih 50 posto onoga što je bilo potrebno uraditi na samoj zgradi.Fasada ostaje za sljedeću godinu, jer je neophodno da se osnovna struktura objekta sačuva. Činjenica je da je opština Vlasenica jedna od najbolje organizovanihlokalnih uprava u Republici Srpskoj i BiH, jer smo po tom osnovu i dobili sredstva za ovaj projekat“ - kaže načelnik Кraljević.

Administrator za informacione tehnologije (IT) u opštioni Vlasenica Branislav Petković ističe da je u sklopu projekta omogućena usluga elektronske ovjere u Centru za pružanje usluga građanima (šalter sali).

alt"Generalno elektronska razmjena informacija, jedan od ključnih alata komunikacije a jedno od najboljih poslovnih rješenja namijenjenih za te svrhe jeste MS Exchange Server koji se bazira i temelji na principu rada elektronske pošte. MS Exchange Server je od 24. septembra u primjeni i postojeći sistem ručnog ovjeravanja potpisa, prepisa,rukopisa,zamijenjen je novim, modernim sistemom, gdje se svi podaci elektropnski obrađuju, a pored toga sada imamo situaciju da se ovjeravanje može vršiti na tri šaltera istovremeno, što do sada nije bio slučaj, pa smo time riješili i jedan od naših najvećih problema u Centru za pružanje usluga građanima – čekanje na ovjere. Sve ove mjere provedene su u cilju naše efikasnosti i učinkovitosti , ali i povećanja kvaliteta usluga koje pružamo i to je nešto što je naš svakodnevni cilj“ - ističe Petković.

altOpština Vlasenica spada u red nerazvijenih lokalnih zajednica a kako kaže načelnik Miroslav Kraljević namjera je da kroz ovaj i projekte koji slijede stepen razvijenosti ove lokalne zajednice bude veći . "Mislim da imamo sve preduslove za to. Evo već peta godina kako sam ja na čelu ove lokalne zajednice, uradili smo puno projekata, imamo velike planove i ambicije i ne sumnjam da ćemo moji saradnici i ja uspjeti da ih realizujemo" - zaključuje načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Zgrada opštine, jedan od najstarijih objekata u Vlasenici, izgrađena je  1888. godine.


Poslednje ažurirano ponedeljak, 11 oktobar 2021 10:26
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom